Hur man installerar borla

borla är en av de mest kända namnen på eftermarknaden för en anledning --- detta företag var en av de första att börja erbjuda fullt bolt-on, katalysator-back (aka cat-back) avgassystem kan öka fordonets prestanda och ljud utan att förändra dess utsläpp efterlevs. Borla omfattande historia på detta område innebär att bolaget kan erbjuda ett brett utbud av väl konstruerade avgassystem skräddarsydda för tusentals olika applikationer. Halvsats systeminstallationer tar sällan mer än en timme eller två, men den tid, verktyg och kompetens kommer att variera efter ansökan. Saker du behöver
Stoppklossar
domkraft och pallbockar (2) katalog Spray-on penetrerande olja
tigersåg eller röravskärare
metriska och standard uttag, full uppsättning
3/8-drive Ratchet och förlängningar spärr
momentnyckel
Torx bits, full uppsättning
brytjärnet
måttband och markör
Visa fler instruktioner
1

Sparka en uppsättning stoppklossar under framsidan av bilens framhjul. Skjut din domkraft under bakre delen av bilen och höja den tillräckligt långt så att du kan krypa under. Installera pallbockar och sänk bilen på dem. Spraya alla dina system Stock avgas bultar med en liberal mängd penetrerande olja och låta bilen att sitta i 15 minuter medan oljan arbetar sig in i gängor.
2

Såg hela vägen genom ditt lager rören strax före bakaxeln och precis bakom aktiemarknaden ljuddämparen med en tigersåg. Skjut ljuddämparen bort av dess gummi hängare och ta bort den från bilen. Ta det U-formade röret segment som ligger ovanpå bakaxeln. Addera 3

bort den del av ditt lager avgassystemet som ansluter till katalysatorn. De flesta bilarna använder en bolt-on rörmontage, i vilket fall du kommer helt enkelt att skruva isär röret vid katalysatorn flänsen. Om ditt fordon använder en svets-omvandlare, använd din tigersåg för att kapa röret ca 5 1/2 inches från omvandlaren. Avlägsna återstående röret segmentet.
4

Skjut en klämma över den utvidgade delen av den nya mid-pipe (enda avgas) eller X-pipe montering (dubbelt avgassystem). Skjut den expanderade röret över rörstutsen skjuter ut från katalysatorn och dra åt klämman (s) till 35 Nm. Om ditt avgassystem är en bolt-on, då du kommer att skruva det nya röret till katalysatorn fläns med den ursprungliga hårdvaran. Om ditt avgassystem använder en gummislang i röret, koppla in den i. Vissa borla avgaser kommer att införliva axeln-stiga delen i basröret, medan andra system kommer att använda ett separat segment axel stiga.
5

Montera din nya ljuddämparen så att ingången står på framsidan av din bil, och hänger i den position du önskar. Skjut en ljuddämpare klämma över den utvidgade delen av Zljuddämparaggregatet ingång. Om ditt system använder en separat axel uppgång (den del av ditt avgassystem som böjer uppåt för att rensa bakaxeln), trä den över axeln och skjut den expanderade delen över huvud röränden. Anslut den andra änden i Zljuddämparaggregatet.
6

Kontrollera avgassystemet för godkännande och för spetsen inriktning. Dra åt de medföljande klämmorna till 35 ft-lbs. Sänk bilen till marken, och har en assistent hålla ett öga på dina bromsledningar och ledningar för att säkerställa att inga avslutande frågor utvecklas som suspensionen komprimerar.
7

Starta bilen och kolla för frånluft läckor. En sprayflaska full av diskmedel och vatten kommer att hjälpa dig att upptäcka läckor. Ställ sprayflaska med "stream" och spruta vatten på alla dina slangar lederna. Bubblor indikerar en läcka på den platsen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85038.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.