Hur man installerar ett Short Shifter på en 98 Civic

En kort shifter är en eftermarknad mekanism som, som namnet säger, förkortar avståndet som en bils växelspak reser när föraren växlar växlar. Detta i sin tur gör att skifta snabbare och mer lyhörd och allmänhet gör körupplevelsen bättre. De 1998 Honda Civic stor nytta installation av en kort shift kit. Det finns ett antal olika märken av korta skift kit, som alla är relativt enkla att installera med rätt verktyg. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion, metriska
Open-ended skiftnycklar, står metrisk
Ordet jack
Jack
Skruvmejsel
Vise grepp
Visa mer Instruktioner
1

Lossa växelspaksknopp från växelspaken genom att vrida den moturs. Ta bort de små skruvarna som håller konsolen runt växelspaken på plats. Ta konsolen och ställ den åt sidan.
2

Dra gummi väder täta ur vägen så att du kan se shifter mekanismen. Använd en kraftig domkraft för att lyfta bilen och sänka den på pallbockar. Arbeta aldrig under ett fordon med enbart en domkraft som stöder det.
3

Ta bort de två skruvarna som fäster den bakre växel fästet på plats under bilen. Ställ berget ur vägen. Med en öppen nyckel, ta bort skruven som håller den främre växlingsstången på plats. Ta bort muttrarna som håller växelspaken på plats. Du kan behöva använda ett par av vice grepp för att hålla kolven fortfarande när muttrarna lossas och tas bort.
4

bort hårdvaran från pivot hållaren på slutet av skiftet stången. Smörj den nya växelspaken med fett. Installera maskinvaran pivot hållaren på den nya växelspaken. Skruva den nya växelspaken på plats med skruvar och muttrar. Beroende på vilken typ av kort shift kit du använder, kan du behöva installera O-ringar på växelspaken för en korrekt passform. Konsultera korta vägbeskrivning skift kit.
5

tillbaka den bakre skift mount. Sänk bilen av domkraften. Dra väder tätningen tillbaka över växelmekanismen. Montera skift konsolen. Installera växelspaksknopp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95431.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.