Struts Vs . Coilovers

Ett fordons suspension har en direkt effekt på åkkomfort , hantering och höjd. MacPherson fjäderben fjädring använder en enkel design stötdämpare . Coilover fjädring erbjuder markfrigång och kurvtagning justering för resultatorienterade drivrutiner . Design

fordon från kompakta bilar till sport utility vehicles komma med MacPherson fjäderben fjädring på grund av enkelheten . Struts använder en fjäder och stötdämpare , som svänger på en styrarm kulled . Coilovers ersätta stöttor . Coilovers har en fjäder centrerad på en gasfylld , justerbart dämpningssystem , som ansluter till kontrollgruppen.
Fördelar

Justerbarhet är en viktig orsak folk installerar coilovers . Den dämpande systemet har ett visst utbud av inställningar fjäderkonstant beroende på modell , allt från halvmjuk till extremt hårt . En styv fjäderkonstant förbättrar kurvtagning genom att minska krängning och ökad dragkraft . Ställa en lägre markfrigång är en annan fördel med coilovers . Sänkning ett fordon sänker tyngdpunkten reducerande krängning , vilket förbättrar hanteringen. Struts kostar mindre än coilovers och erbjuda en mer komfortabel körning .
Nackdelar

Struts inte har samma nivå av justerbarhet som coilovers . Förare intresserade av en högre kurvtagning kommer inte att kunna justera fjäderkonstanter eller rida höjd vid användning av stöttor . Coilovers ofta minska åkkomfort som en avvägning för förbättrad hantering .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95620.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.