Blow-Off Valve frågor

En blow-off ventil är en anordning som monteras på många turbomotorer för att öka prestanda och minska slitaget på viktiga, turbo-komponenter genom att ge upphov till övertryck i atmosfären. Blow-off ventiler är särskilt viktigt på turbomotorer kör höga höga laddtryck. Hur fungerar en Blow-Off Valve?

En blow-off ventilen installeras inuti intaget rör mellan turbon s kompressorturbinen och motorns spjällhuset. När kompressorn körs under full gas, bygger avsevärt tryck uppåt. När gasspjället plötsligt är stängd, skulle övertryck sugas tillbaka mot kompressorn det inte vore för en blow-off ventil. Laddtrycket skapar ett vakuum som öppnar ventilen, ventilering av luft och avgaser i atmosfären, och göra en distinkt väsande ljud.
Vad är det Blow-off ventil komponenter?

ventilens grundkomponenter är en kolv, fjäder, vakuumanslutning port och, inlopp och utlopp. Vakuumkällan kommer från insugningsgrenröret. När ventilen öppnas, dess distinkt ljud ofta förstärks av en trumpet-formad utloppsport. Bilar med en massa-luftflöde sensor kan ha problem med felaktig luft-bränsleblandning levereras till motorn så att ventilen öppnar. Det är därför ett grenrör absolut trycksensor används ofta istället.
Hur fungerar en Blow-Off Valve påverkar prestandan?

Blow-off ventil funktion är nyckeln till en turboladdad motorns prestanda. Utan ventilen turboaggregatet kompressor skulle behöva snurra ner eller stanna när gasspjället är stängt, skapar turbofördröjning och lägre boost eftersom den försöker spolen upp igen. Släpper övertryck medger kompressorturbinen att fortsätta att snurra vid höga hastigheter, vilket resulterar i en sömlös uppsving leverans.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86039.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.