Hur man installerar coil-overs på min 1997 Honda Civic

Den 1997 Honda Civic kommer från fabriken med strut-monterade spiralfjädrar på alla fyra hjul på fyra hjul oberoende fjädringssystem. Fabriken stagen är fasta och låt ingen justering för markfrigången i Civic. Eftermarknad coil-over kit finns tillgängliga för att ge justerbarhet markfrigången för bättre utseende och köregenskaper. Installationen av coil-over kit på Civic s stöttor och fjädrar tar flera timmar för den genomsnittliga DIY mekaniker att slutföra. Jobbet kräver en uppsättning kompressorer spiralfjäder, som finns på de flesta stora bildelar butiker. Saker du behöver
Stoppklossar
Ordet jack
Jack stå
Hylsnyckelsats
rörtång
Wrench in
Hammer
insexnyckel set

Visa fler instruktioner
1

Lossa främre hjulmuttrar lug använder rörtång. Placera stoppklossar bakom bakhjulen. Lyft ena framhjulet från marken med hjälp av domkraft placerad under den nedre länkarm som fäster spindeln till ramen på bilen. Placera en pallbock under den nedre kanten av rocker panel nära hjulet öppning. Ta bort framhjulet. Upprepa processen för andra framhjulet.
2

Ta bort bulten strut nypa som säkrar botten staget till strut gaffeln, med en 15 mm nyckel. Ta bort muttern och bulten som håller staget gaffeln till nedre länkarm, med hjälp av en 15 mm skiftnyckel och en 15 mm hylsa och spärrskaft. Knacka fjäderben gaffel med en hammare tills den glider av änden på staget.
3

Ta bort de två 14 mm muttrarna som håller fast strut montera på toppen av fjäderben till staget torn i motorrummet. Ta inte bort muttern i mitten av strut montera. Ta tag i strut och fjäderpaketet och dra ut den ur hjulet öppning.
4

Komprimera spiralfjädern med en kompressor spiralfjäder. Ta den övre strut montera, använda en insexnyckel för att hålla stagaxeln när du tar bort låsmuttern beläget i centrum av strut montera. Skjut fästet och spiralfjädern bort staget.
5

Montera den gängade coil-over adapter och undre fjäder fästet på staget enligt instruktionerna som medföljer coil-over kit. Slip spiralfjädern på staget och placera den på den nedre fästet. Installera den nya övre strut montera på fjäderben. Sakta lossa kompressorn spiralfjädern tills fjädern är helt frigjord i strut montera.
6

tillbaka staget i fjäderben och Dra fast muttrarna ordentligt. Sätt tillbaka staget i strut gaffel och installera staget gaffeln på den nedre länkarm. Dra åt bultarna ordentligt. Montera tillbaka hjulet. Upprepa proceduren på den andra framhjulet. Sänk fronten. Upprepa processen på bakhjulen. Justera markfrigången enligt instruktionerna som medföljer coil-over kit.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86094.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.