Hur du ändrar bromsvätska Dot 3 till Dot 4

Fordon bromsvätska är utformad för att motstå kokande från hetta genom normal broms användning. Om bromssystemet utsätts för extrema körförhållanden, t.ex. berg körning, eller högpresterande körning, kan bromsvätskan överstiger dess kokpunkt och börja koka i bromscylindrarna. Detta kommer att orsaka plötslig förlust av bromspedalen höjd och kraft som kommer att sätta föraren och bilen i fara. Byte av bromsvätska från DOT-3 till DOT-4 fluiden bidrar till att eliminera värmeinducerad broms blekna på grund av den högre kokpunkten för DOT-4 vätska. Saker du behöver
Turkiet Baster
DOT-4 bromsvätska
dräneringskärlet
Helper
Visa fler instruktioner
1

Rengör och ta bort locket från toppen av master-cylindern reservoaren. Skjut fluidnivåsensorn, om sådan finns, ut ur behållaren och lägga den åt sidan. Suga ut allt gammalt DOT-3 fluid med Turkiet baster och kasta den i en olje tråget. Fyll huvudcylindern med ren DOT-4 bromsvätska från en oöppnad behållare.
2

Placera ett uppsamlingskärl under första hjulet anges i blödningen sekvensen för just din bil. Som en allmän regel, äldre, icke-ABS-bilar med bakhjulsdrift har en "höger bak, vänster bak, höger fram, vänster fram" blödning sekvens, medan nyare, framhjulsdrift eller ABS-utrustade bilar och lastbilar har en "höger bak, vänster fram, vänster bak, höger fram" blödning sekvens. Rådfråga din tjänst manual för att vara säker.
3

Tryck och håll bromspedalen med hjälp av en assistent. Öppna luftningsskruven på bromscylindern (bromsok för skivbromsar och hjulcylinder för trumbromsar). Låt fluiden att strömma ut ur cylindern in i tråget. Upprepa tills vätskan rinner ren.
4

Kontrollera vätskenivån i behållaren ofta för att förhindra luft från att komma in i huvudcylindern när nivån blir för låg. Typiskt kommer det att ta en liter vätska per hjul att helt ersätta all fluid i systemet. Upprepa processen för de återstående hjulen i ordning av blödningen sekvensen. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84842.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.