Har kalluftsintag Miltal Impact Gas?

En av de vanligaste ändringarna finns på bilar är tillägget av en kall luftintaget, som ersätter lager, plast luftskåpet vanligt förekommande på bilar från mitten av 90-talet och än idag. De är billiga, kan vara hemlagad, och ger en bilens motor en hörbar vrål som inte kan uppnås med vanliga lådor lager luft. Under de rätta omständigheterna, kan de också förbättra gas körsträcka och hästkrafter. Grunderna

kallt luftintag, till skillnad från traditionella intag lager luft som kommer med bilen, helt enkelt böjda rör som leder luften direkt till motorn (via spjällhuset) och använda en extern, koniskt filter. Intaget är känd för att nå ner låg, under motorrummet, för att samla in luft från nära marken, där det är svalare. Denna kylare, tätare luft, ger mer syre för motorn att brinna, ger större hästkrafter och bättre bränsleeffektivitet.
Power and Fuel

grund av tillsatsen av syre -rik luft, mindre bränsle krävs för att driva bilen, vilket leder till bättre bränsleeffektivitet. Intaget kan bringa i svalare luft eftersom den får sin luft från en källa längre bort från motorn, som värmer upp luften runt det, vilket gör det mindre tät med mindre syre. Denna ökning av syrehalten i luften in i motorn ökar inte bara gas körsträcka med cirka 5 procent, men det ökar också hästkrafter med ungefär samma mått.
Komplikationer

kallt luftintag har en stor nackdel, men, och det är ett tillstånd som kallas hydro-lås. Under stormigt, regnigt väder, kan du köra igenom en vattenpöl, kortfattat doppa ditt intag. Om detta händer, kan det suga möjligen upp vatten, vilket inte kan komprimeras av motorns kolvar och kommer att få dem att böja och eventuellt brytas. Detta problem har varit något lindras genom produktionen av bypass ventiler, som går in mellan de två rören som oftast utgör ett intag system och ger en alternativ väg för luft att resa in i motorn, förhindra att det skapas ett vakuum som kan suga upp vatten.
Andra överväganden

På en varm dag, även luft underifrån din motorrummet kan vara extremt varmt, vilket gör intaget föråldrade. Värmesköldar används ofta för att hjälpa laga denna fråga. Dessa består av en metall kon som går över den koniska filtret i slutet av intaget och hjälper till att absorbera värme, kyla luften som färdas in i motorn. Kylaren luften, desto mer hästkrafter tillsattes och mer bränsleeffektivitet du kommer att vinna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83414.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.