Hur man målar en Show Car

De flesta visar bilar är anpassade målade med nästan felfri färg jobb. En mycket tid och hårt arbete går till att förbereda och målning av show bilar. En vanlig kollision centrum kommer inte att kunna ge din bil den beredskap som krävs för en felfri lack. Det bästa alternativet är att göra det mesta av prep arbetet själv och skicka den till en egen målare. Du kan också lära dig att måla och måla själv. Lär dig att måla en show bil och alltid ha den snyggaste lack på blocket. Saker du behöver
Dual action sander
Sand papper (80, 300, 800 och 1200 grit) katalog Air kompressor
maskeringstejp och papper
tyngdkraften färg pistol
Primer
slipblock
spackel
vatten
Rags
vax och fett remover
putstrasa - finns på fordonsindustrin färghandel
lackboxen
Paint
Paint tunnare
Clear (kallas tydlig, det är den klara beläggningen sprutas på toppen av färgen) katalog Orbital buffert med polerplatta
Bil polska
Visa Fler Instruktioner
1 < p> Parkera bilen i ett väl ventilerat utrymme. Använd dubbelverkande slipmaskin och 80 grit sandpapper att slipa hela bilen. Sand alla ytor som ska målas. Sand bilen tills den är slät och matt. Detta bör ta bort det översta lagret av tydlig och måla bort av bilen. Använd kompressorn och spraya luften över bilen för att ta bort damm.
2

masken alla områden och delar som inte ska målas. Täck glaset, ljus, trim, hjul och andra delar med maskeringstejp papper och tejp.
3

Spray två tunna lager av primer över bilen, startar vid fronten och arbetar mot den bakre . Använd horisontella streck mönster, aldrig måla vertikalt. Någon typ av färg pistol kan användas för sprutning primer.
4

Använd en lång slipkloss och 300 grit sandpapper att slipa hela bilen. Håll slipkloss rakt på karosseridelar och sand lätt, med båda händerna. Utsätt inte hårt tryck på blocket. De viktigaste är att lätt slipa bort det översta lagret av primer. Detta kommer att tillåta några bucklor eller dings att visa upp en annan färg, eftersom den raka slipkloss är platt på ytan. De lägre områdena i en ding kommer inte slipas. Använd denna tid att reparera ding med en liten mängd spackel. Låt det torka (ca 1 timme) och sand området igen, med användning av samma raka, platta mönster. Spraya reparerade området med ett tunt lager primer och sand lätt.
5

Sand hela bilen med 800 grit sandpapper, hålla papperet dyblöt. Detta jämnar helt ytan på några repor kvar av 300 grit sandpapper. Sand alla områden som ska målas, skölj bilen med vatten och låt den torka ordentligt.
6

Torka bilen ner med en trasa och vax och fett remover. För en riktigt ren, trash-free lack, behöver all maskeringstejp och papper tas bort och ersätts med nya, rena papper. Torka bilen igen med vax och fett remover. Använd en please trasa för att torka bilen efter rengöring med vax och fett remover.
7

Flytta bilen på insidan av lackboxen. Vrid färghytten på så att alla lampor och fläktar arbetar. Torka bilen en sista gång med vax och fett remover och putstrasa. Använd tyngdkraften måla pistol att spraya ett tunt lager av färg på bilen, med början längst fram och arbeta bakåt. Måla toppen av bilens ytor (huv, rood, lastbil) först och arbeta ner, fortfarande flyttar från framsidan till baksidan. Använd alltid horisontella streck. Låt färgen torka i ca 30 minuter och sedan tillämpa en annan jacka. Avsluta med fyra skikt av färg, väntar 30 minuter mellan varje. Efter målning, rengör måla pistol genom att spraya lite färg tunnare genom pistolen som du skulle måla. Häll kvarvarande tunnare ut och låta vapnet lufttorka innan du lägger klart för det.
8

Låt färgen torka enligt anvisningar (ca 1 timme) och tillämpa fyra eller fem lager av tydliga, med hjälp av den tyngdkraften färg pistol. Ta bort maskeringstejpen och papper efter 30 minuter och låt bilen till "baka" i flera timmar inne i lackboxen.
9

Ta bilen ut ur lackboxen och våt sand hela saken med 1200 grit sandpapper, hålla papperet blöt hela tiden. Bilen kommer att se tråkig efter slipning. Använd en kretsande buffert, en polering pad och bil polish att polera hela bilen. Börja på framsidan och arbeta mot den bakre, med ett lätt, jämnt tryck till bufferten. Använd små cirklande rörelser med bufferten. Torka bort överskottet polera bort med en torr bomull material, som en t-shirt. Bilen ska nu lysa som en show bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83199.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.