Hur Custom Fade måla jobb

Anpassade bleknar är en praxis nästan lika gammal som bilen själv. Konceptet är enkelt - övergång från en färg färg till en annan färg utan att lämna några tecken på avgränsning mellan de två. Sådana tecken kan ske i form av raka linjer (om du använder tejp) eller splotching och spotting om besprutas med någon som inte vet vad de ska göra. Många vill bli customizers göra misstaget att tro att bleknar är helt enkelt en fråga om att justera pistol bländare och tryck, när det i verkligheten handlar om färgen mix. Men du kommer inte att kunna göra något av detta utan rätt utrustning och EPA certifieringar. Saker du behöver
EPA-godkänd lackboxen
Air kompressor och måla pistol inställning
Dual action slipmaskin
Sandpapper, 800 grit
Gray scuffing kuddar
Paint
Härdare
Reducer
Klarlack
Visa fler instruktioner
1

Sand det område som du vill tona med antingen 800-grit sandpapper på en dual-action slipmaskin, eller använd en grå scuffing pad om du inte vill köpa sandpapper. Båda dessa kommer textur på ytan av din panel nog att låta färgen att fästa, men kommer inte att ge så mycket struktur att flingorna i metall-flake färg kommer att stå upp på slutet.
2

Spraya hela panelen som du vill tona med en tydlig bas coat, som är färg utan färg eller pigment. Denna klarlack av våt färg gör att pigmenten i senare rockar att flyta in i varandra smidigare, vilket resulterar i en renare fade.
3

Spray ena sidan av panelen (eller toppen eller botten om att göra en horisontell fade) med full styrka bleknar färgen. Om din bil är vit och du vill ha en blå fade, då bleknar färgen är blå. Måla en 6-tums bred remsa av fast fade färg längs kanten av panelen, se till att du vinklar din pistol så att den pekar bort från resten av panelen (mot blekna färgen). Detta kommer att hjälpa till att hålla dina färgövergångar gradvis.
4

Häll hälften av din full styrka bleknar färgen ur ditt vapen är reservoar och i en kopp. Ersätt det exakta beloppet du hällde ut med tydlig bas så att slutresultatet av din nya "avgick" paint är en 50/50 blandning av fyrfärg och tydligt.
5

Gå tillbaka över din blandning igen, att hålla pistolen vinklad mot full styrka del av din blekna och bort från resten av panelen. Flytta din pistol och tillbaka i mjuka 12-tums svep. Tanken här är att överlappa din full styrka område med cirka 4 inches samtidigt utvidga avgick blandningen ca 8 inches i omålad panel.
6

Steg ditt blandningen ner igen genom att hälla ut hälften av blandningen och ersätta den halva med mer tydlig baslack. Din nya blandningen kommer nu att vara 25/75 full styrka färg och tydlig bas.
7

Upprepa målningen som beskrivs i steg 5, flytta en annan 4 inches bort från den målade full styrka, och mot omålad panel.
8

Steg ditt blandningen ner igen till hälften så att det är ungefär 13/87 med full styrka färg och tydlig. Upprepa Steg 7. Kliv ner igen så att din mix är 6/94 Upprepa steg 7. Om du tonar från en riktigt mörk färg till en ljus en, avgå och tona två gånger. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84501.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.