Vad är definitionen av en kompressor?

En kompressor använder ett system där luft tvingas in i det inre av en motor som ska matchas med bränsle i förbränningsprocessen för att öka uteffekten hos en motor. Kompressorer är anslutna till vevaxeln och drivs av antingen en rem, kedja eller kopplingsaxel. De skiljer sig från turboladdare i att de inte har något att göra med trycket av avgaserna. Historia

Kompressorer utformades ungefär samtidigt som förbränningsmotorn själv. Gottlieb Daimler, en tysk ingenjör, etablerade den första patentet 1885.
Typer

två olika typer av kompressorer separeras genom metoden för komprimering. Ett positivt deplacement anordningen bibehåller kraft trots motorns varvtal, medan dynamiska kompressorer ändras beroende på hastighet.
Överväganden

Kompressorer är mindre effektiva än turboladdare i att nästan en tredjedel av kraften hos vevaxeln absorberas av motorn. Detta innebär att superchargers inte kan få så mycket effekt som en turbo, men kan behålla det mer stadigt.
Betydelse

Flygplan motorer som arbetar på hög höjd ofta tillämpar superchargers. När trycket sjunker när ett plan stiger, är en kompressor integralen i ger fortsatt luftintag.
Varning

En stor nackdel av överladdare är den ökning av temperaturen på grund av den fortsatt kompression av luft. Detta kan vara skadligt för både bilar och lågt flygande flygmotorer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/94927.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.