Hur man installerar ett Underväxelns Remskiva

Varje bilmotor använder ett antal trissor att köra komponenter såsom fläkt och luftkonditionering. Dessa komponenter drivs av en rem som i sin tur drivs av motorns vevaxel. Remskivorna skapar tjuvanliggning på motorn, minskar dess slutliga effekt. Genom att ändra storleken av remskivorna kan förhållandet vid vilket de vända ändras också. Detta frigör dolda makten. Dessa remskivor är kända som underväxelanslutningen remskivor och är ett populärt eftermarknaden uppgradering på en mängd olika bilar. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Allen eller Torx bits
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven. Leta reda på Serpentine belt på framsidan eller sidan av motorn.
2

Ta bort alla delar som begränsar tillgången till Serpentine belt och remskivorna. Detta kan inkludera objekt såsom luftintaget slang och /eller luft box. Intaget slangen hålls vanligtvis på med slangklämmor som lossades och sedan gled bort från intaget. På vissa fordon, till exempel vissa Volkswagens, kan du också behöva lyfta bilen på domkraft för att komma åt den nedre delen av motorn.
3

Lossa serpentin remspännaren. Detta förfarande kommer att bero på bilen, och det omfattar vanligtvis lossa en bult (standard eller insexskruv) med en hylsa eller en skiftnyckel, så att spännaren kan vridas för att frigöra spänningen från bandet. Dra ut bältet ur motorrummet, notera hur det dirigerar över remskivorna för senare ominstallation.
4

Ta bort skruvarna som håller lager remskiva (eller trissor, om att ersätta mer än en) på plats på motorn. Återigen beror detta på bilen. Vissa skivor hålls med tre små skruvar, medan andra hålls på med en stor mutter. Du kan behöva en förlängning för ytterligare hävstång för att frigöra några bultar.
5

bort hjulet. Vissa skivor kan enkelt dras ut för hand, medan andra kan kräva användning av en växel avdragare. Växeln avdragare har armar som går bakom läppen av trissan. Den avdragare gängas sedan in bulthålen som håller bultarna för trissan. Den avdragare kan sedan dras åt för att dra bort remskivan.
6

Installera underväxelns remskiva. Observera att vissa remskivor har spacers eller ny hårdvara som måste installeras också. Dra åt hårdvaran med en momentnyckel med specifikationerna i instruktionerna.
7

Inspektera bältet för sprickor eller brott och byt ut den vid behov. Detta är en bra tid att utföra rutinmässigt underhåll såsom ett bälte ersättare. Sätt tillbaka Serpentine belt i rätt riktning och dra åt remspännaren. Installera om alla komponenter som tagits bort för att komma till remskivorna. Starta motorn för att säkerställa att remskivorna och remmen inte gnugga på något och fungerar korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96316.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.