Gör det själv dragkrokar

Oavsett om du flyttar över hela landet eller vill dra fritidsfordon såsom fyrhjulingar och snöskotrar tillsammans på semester, kan en släpvagn vara precis vad du behöver för att dra dina grejer. Trailers varierar i storlek från små 4-by-8 fot släp till stora, flertal släpvagnar som kan Haul stora anläggningsmaskiner. Köpa rätt dragkrok för din bil är avgörande för att driva en släpvagn på ett säkert sätt. Selection

dragkrokar produceras för en mängd olika applikationer och användningsområden, från små missöden avsedda för cykel eller last rack till stora missöden avsedda att dra tunga släpvagnar med integrerade bromssystem. De viktigaste faktorerna vid val av en dragkrok är dragkapacitet på din bil och den fullastade vikten för släpvagnen du tänker dra.

Varje fordon har en dragkapacitet anges i bruksanvisningen. Den beräknas genom att betrakta faktorer som bilens fjädring, bromsförmåga och tillgängliga hästkrafter. Trailern självt kommer att ha en vikt rating begränsa mängden last det kan bära. Dragkroken kommer med en vikt rating samt. En klass I skumt är det lättaste plikt dragkrok tillgänglig och är klassad för £ 2000. släpvagnsvikt och 200 kg. tunga vikt. En klass IV skumt är det tyngsta plikt skumt betyget för 10.000 pund. släpvagnsvikt och 1.000 till 1.200 kg. tounge vikt. För att beräkna den fullastade vikten för släpvagnen, tillsätt vikten av den last till vikten av själva trailern.

Dragkrokar är också rankade för tunga vikt, vilket är vikten för släpvagnen och last från trailerns axel framåt. Den del av släpvagnen placerar en nedåtriktad kraft på bilens bakvagn, och får inte överstiga fordonets eller dragkrok har betygsatt tunga vikt.
Installation

flesta lastbilar och skåpbilar byggda för tung bogsering kommer man med förborrade hål i fordonets ram för att möjliggöra för gör-det-själv installation av missöden. Installationen är helt enkelt en fråga om att skjuta bultar genom hålen i ramen, lyft skumt på plats, sedan installera och dra åt muttrar och brickor.

Många bilar och vissa lätta lastbilar får inte utformas med tillräckligt hålen i den bakre ramen för montering dragkrokar. I de flesta fall kommer dessa fordon har åtminstone ett hål på vardera sidan av ramen. Använd dessa hål för att montera hitch, använd sedan hitch sig som en mall för att borra de nödvändiga hålen. Vissa fordon införliva rullstol hål eller slitsar i sidan av ramen för att installera hitch monteringsbultar i ramen. Använd en tunn ståltråd att fiska skruvarna genom ramen och sedan installera skumt normalt.
P Om du tänker använda dig hitch för att dra en släpvagn och inte bära en last eller cykelställ, måste du installera ett kabelnät att kontrollera släpets lampor och om släpvagnen är utrustad med dem, bromsar. För de flesta nyare bilar, kan du köpa en "pigtail" sele som kan fästas på plasten kontakten redan inbyggd i ledningsnätet på baksidan av dragfordonet. Äldre modell bilar och lastbilar kommer att behöva ha en kontakt släpvagnskablage skarvas in bakljusen på baksidan av fordonet.
Hitch Accessoarer

Auto- delar tillverkar producerar en mängd tillbehör att använda med din dragkrok, från cykelställ till missöden viktfördelning. Lättare duty dragkrokar använder en 1-1/4-inch fyrkantsrör att montera hitch och bollen, tyngre duty dragkrokar använder en 2-tums fyrkant röret. Om du använder ett tillbehör som monteras på torget mottagaren röret, vara säker på att det är rätt storlek till din dragkrok innan du köper den. Dessutom måste tillbehör såsom cykelställ och lastbärare inte överstiga den tunga vikten rating av fordonet, med vikten på lasten ingår.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83337.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.