Hur man installerar en Flex Fan

Radiator kylfläktar är en nödvändighet för en mycket väl fungerande motor. Lager radiator fläktar är kopplade till motorn och dessa fläktar lager är tunga och råna kraft från motorn vid högre hastigheter. Flex fans ger de nödvändiga kylbehov kylaren vid låga varvtal och plattas ut när fordonet utför vid högre varvtal. Detta ökar effektuttaget från motorn och bilen kommer att gå fortare. Saker du behöver
Ratchet skiftnyckel
Fläktkopplingens borttagningsverktyg
Borra mutterdragare
Visa fler instruktioner
1

bort systemet luftintaget från bilen med spärrnyckel. De flesta fordon kommer att ha minst fyra bultarna som håller luftintaget på plats. Det kommer att finnas bultarna på vardera ände av luftintaget tillsammans med elektriska anslutningar som måste kopplas bort.
2

Använd en fläkt verktyg koppling borttagning för att ta bort fläkthuset och fläkt från fordonet. Fläktkopplingens borttagning verktyg kan hyras från fordonsindustrin butiker. Placera bort verktyget där fläkten ansluts till motorn och hålla den på plats. Använd nycklar för att lossa bultarna. Ta bort fläkthuset genom att ta bort skruvarna som håller den på plats. Var försiktig så att du inte skadar kylaren när du tar bort fläkten och bostäder.
3

Håll den nya Flex fläkten upp till kylaren för att se hur det kommer att passa in i fordonet. Placera de medföljande fästena på plats inuti fordonet. Rotera bladen i Flex fläkten manuellt för att kontrollera att de inte vidrör värmeelementet eller har andra hinder medan spinning. De flesta flex fläkt tillverkarna kommer att ha hängslen monterade på märke och modell av din bil. Dra inte åt hängslen på plats.
4

Placera justerbara modulen hastighetskontroll på framsidan av Flex fläkten. Placera modulen på fläkten och markera var hålen kommer att gå. Borra upp hålen och bultar användning, förutsatt att fästa enheten.
5

Borra två hål bredvid justerbar hastighetskontroll modul och fisk trådarna på baksidan av fläkten. Följ anvisningarna i bruksanvisningen för att korrekt koppla fläkten till modulen.
6

Montera fläkten ordentligt på radiatorn. Dra ner fästena på insidan av bilen när fläkten är rätt placerad. Fläkten ska sitta tight och skapar en tätning med kylaren. Sätt i temperaturmätaren i kylaren.
7

Följ kabeldragning som medföljer Flex fläkten för att slutföra installationen. Flex fans kit kan komma med 12 volts elektriska kit eller kan kopplas till tändningen eller en brytare på fordonet. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86560.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.