Hur man böjer Aluminum Diamond Plate

Lätt aluminium diamantplatta inte korroderar när den utsätts för vatten och de upphöjda diamanter ger diamantplattan extra styrka. Även om aluminium diamant platta är en mjuk metall, uppstår problem när man försöker böja tjock aluminium. Stressen av att böja diamantplattan orsakar sprickor bildas vid bojen plats. Mjukgörande aluminiumet vid böjningen platsen kommer att eliminera sprickbildning och öka tätheten av böjen. Saker du behöver
Måttband
Scratch syl
Oxy-acetylen fackla
Striker
Plåt broms
Skiftnyckel
Visa fler instruktioner

1

Sträck ett måttband längs ena kanten av aluminium diamond plattan. Markera böj plats på kanten av diamant plattan med en skrapa syl. Flytta måttbandet till den andra kanten av aluminium diamond plattan och placera en andra varumärket.
2

Vrid acetylen ventilen av oxy-acetylen fackla moturs för att starta flödet av acetylen till oxy- acetylen fackla. Öppna syre ventilen för att tillföra syre till brännarhuvudet. Tänd oxy-acetylen fackla med en anfallare. Ställ den tända facklan till en neutral flamma. En neutral flamma har en ljusblå yttre låga och en odefinierad klarblå inre flamman.
3

Flytta facklan längs den markerade böj plats för fem till tio minuter. Stäng av ficklampan och gör att aluminiumet diamantplattan svalna till rumstemperatur för att glödga metallen.
4

När justerskruven mutter placerad på fastspänning dö av en metallplåt broms med en skiftnyckel. Vrid muttern tills avståndet från framkanten av fastspänning munstycket sitter en metall tjocklek bakom böjform.
5

Tryck handtaget för fastspänning dör ifrån dig för att öppna bromsen plåt. Skjut aluminium in bromsen. Passa in bend märken på aluminium med den främre kanten av den fastspännande munstycket. Dra die handtaget mot dig för att låsa aluminium på plats.
6

Dra böjform hantera upp att böja plåten aluminium diamond. Tryck klämhandtag ifrån dig att släppa den böjda metallen från plåt bromsen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84361.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.