DIY kallt luftintag

En kall luft intag kan göras med hjälp av grundläggande bildelar och kan förbättra ditt fordons motor prestanda och bränsleekonomi öka. Den kalla luften intag kommer också att arbeta tillsammans med dina andra fordon modifieringar. Om du har grundläggande kunskaper bilverkstäder och några vanliga verktyg butik, kan du installera en kall luftintaget själv och börja förbättra din bils prestanda. Saker du behöver
Dorn U-böj avgasröret
Drill
Genomföring
Epoxi (om tillämpligt) katalog diskmedel och vatten
K & N luftfilter Sida 3 PVC gummirör klämmor, kan två inches lång
1 motor måla
Torx skruvmejsel
skiftnyckeln
platt skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Ta bort stock kall luft intag från bilen genom att lossa klämman på slangen till spjällhuset. Beroende på typ, antingen skjut klämman ihop ändarna eller lossa klämman skruven med hjälp av en platt skruvmejsel. Efter att du har dragit den första slangen ur motorn, ta ur luften rutan genom unclasping spärrarna på lådan. Ta det och ställ den åt sidan. Ta bort alla andra slangar luftintag.
2

Rengör röret dorn böjd med tvål och vatten så att den är fri från fett appliceras under tillverkningsprocessen. Fettet kommer att hindra dig från att tillämpa färg till röret.
3

Montera röret dorn böjd i motorrummet upp mot spjällhuset på motorn. Mät det att överbrygga avståndet mellan spjällhuset och hålet i motorrummet där insugningsröret sticker. Kapa röret dorn böjd med en bågfil, vilket gör att du skapar en rak ände. Sand klippkanten jämn.
4

Sätt ett gummikopplingen över den skurna änden av spindeln böjda röret, skjut en metallklämma över kopplingen och dra åt med hjälp av en platt skruvmejsel. Borra ett hål i gummit kopplingen håller insugningsröret till spjällhuset samma storlek diameter som dina utsläpp slang. Sätt i en genomföring i samma storlek diameter som det borrade hålet och sätt i utsläpp slangen i hålet. Använd epoxy för att täta runt genomföringen om det behövs.
5

Montera den andra 45-graders krök av spindeln böjda röret i kopplingen och skjut en metallklämma över det. Dra åt metallklämma med en platt skruvmejsel. När du har monterat den 45-graders böj på röret, justera den så att den är vänd bort från motorn.
6

Montera ett luftfilter på slutet av 45-graders röret och dra åt den på plats med hjälp av en metallklämma. Skjut metallklämma över kopplingen av luftfiltret och dra den på plats.
7

Återställ bilens elektroniska styrenhet (ECU) genom att dra ut 10-amp säkring på batteripolen. Detta gör att bilens minne för att återställa så att den känner igen den nya motorn ändras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87120.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.