Hur man installerar Slitsade broms rotorer

Slitsade broms rotorer är en vanlig och effektiv broms uppgradering. Slitsade rotorer har slitsar som är bearbetade i ansiktet på rotorn. Spåren hjälper avleda värme vid inbromsning, vilket i sin tur minskar utmattningsrisk och ökar bromsverkan under aggressiv körning. Broms rotorer, oavsett om de är slut eller prestanda, är relativt lätt att installera på nästan alla fordon. Saker du behöver
Jack och pallbockar
Brake Cleaner Review Rags
platt skruvmejsel set
hylsa och spärrskaft
pulperkniv
Allen skiftnycklar (vissa modeller)
Torx bits (vissa modeller) katalog antikärvningsmedel
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna som håller hjulen på med ett däck järn. Lyft bilen med en domkraft och placera den säkert på pallbockar i alla fyra hörnen. Ta bort muttrarna och hjulen och sätta hjulen åt sidan.
2

Spray bromsrengöringsmedel på bromsdelarna inklusive bromsok, rotor och bromsledningen. Torka delarna ned med en trasa så att de är fria från smuts och olja. Du bör använda gummihandskar och lung skydd, eftersom bromsrengöringsmedel är en stark kemikalie.
3

Ta bort skruvarna som fäster bromsoket till bromsok fästet med hjälp av en hylsa, Ratchet och en brytare bar på änden av spärrhaken för att ge tillräcklig kraft för att lossa bultarna. Skruvarna kan vara en konventionell sexsidig bult, en Allen bult eller en stjärnformad Torx skruv. Använd lämpligt verktyg för att ta bort skruvarna. Det kan också vara en fjäder klipp på de två bultarna med måste försiktigt bändas bort med en platt skruvmejsel. Det kan också vara plast dammskydd över bromsok bultar.
4

Skjut tjocklek av av rotorn och behålla den till suspensionen upprätt så att den inte lägger någon vikt på den mjuka bromsen linje som leder till bromsoket. Om tjockleken är tillåtet att hänga från bromsledningen det kan skada den.
5

Inspektera bromsok fästet. Beroende på märke och modell, kan fästet förhindrar rotorn från att tas bort om en del av det går runt rotorn. Om det behövs, ta bort Bromsokshållare bultar med en socket och ställa undan hållaren.
6

Inspektera rotorn för att se hur det är fäst på navet. På vissa bilar är rotorn bara hållit på med hjulens och kommer att kunna dras av, direkt från navet när tjockleken är ur vägen. På vissa bilar är rotorn hålls på med ett större center mutter som måste vridas moturs för att ta bort. Rotorn kan också behållas med två små stoppskruvar försänkta i rotorn som lossades med en platt skruvmejsel eller insexnyckel.
7

Dra rotor rakt ut av navet. Om den gamla rotorn fryses till navet från rost och smuts, använd en gummiklubba för att knacka rotorn från baksidan och fri det. Spraya broms renare på navet monteringsytan och lägg ett tunt lager antikärvningsmedel på monteringsytan.
8

Rengör ny rotor med broms renare och torka den med en ren, torr trasa. Skjut in den nya rotorn på navet. Installera det i omvänd ordning än den gamla rotorn och några bilagor hårdvara avlägsnades.
9

Byt bromsok fästet om den togs bort, dra åt bultarna med uttaget. Skjut bromsok tillbaka på rotorn och montera de två bromsok bultar samt täcker damm och Fjäderklammer om tillämpligt.
10

Upprepa ovanstående steg för varje hörn av bilen. Byt hjulen och sänk bilen till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95138.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.