Skillnaden mellan Medverkande & Smidda motordelar

Det är den typ av ras motorer att vara dyra, och arten av tillverkarna ras del att gå utöver det absolut nödvändigt att tillhandahålla en önskvärd produkt. Smidda motorer, delar är ett utmärkt exempel på denna filosofi, handel utanför lite extra tillverkningskostnad för att skapa något som inte kommer att bryta under stress. Produktion

Skillnaden mellan gjutna och smidda delar börjar vid metall smedjan. Gjutna detaljer är så kallade eftersom de är gjutna i en form, eller injiceras som smält flytande metall och får svalna inuti formen. Gjutning förfaranden varierar, men de flesta tillverkare använder en investering-casting teknik som innebär att mögel blankar ut av komprimerad sand, hälla den smälta metallen i och sedan vibrerar sanden ut. Smidesstycken börjar som en bit metall kasta ungefär till formen av den del, den del tom går sedan in i en form i form av den slutliga delen. En massiv hammare med en matchande die slår sedan ner på sidan, mosa den i tomrummet och forma den delen.
Mikroskopiska Skillnader

Hammering metall till formen gör ett par saker. Den första är att det tränger ut eventuella hålrum i materialet som kan ha bildats under gjutningen, och det gör att metallen att omorganisera i spannmåls-linjer (som trä). Fälla metallen tillbaka på sig själv kommer att korsa ådringslinjer och effektivt fördubbla metallens styrka, vilket är något som japanska svärd tillverkare upptäckte århundraden sedan. Tänk på det som skillnaden mellan att släppa en klump av hamburgare på en grill och gungade den fram och tillbaka från hand till hand för att komprimera den. Den komprimerade hamburgare kommer hålla ihop, medan en icke-komprimerad klump av kött kommer sannolikt att falla genom gallret spjälorna och göra roliga dofter.
Forged Styrka

smidda delar, nästan utan undantag, starkare än gjutna delar. Detta är sant när det gäller draghållfasthet, beständighet mot utmattning och förmåga att motstå kraftiga stötar och vibrationer. Alla metaller har en resonansfrekvens där de ska svara på inkommande vibrationer med en matchande frekvens. När frekvensvågor sammanfaller, kommer de att orsaka så småningom metallen att vrida, böja och slutligen spricka. De ådringslinjer insidan av en smidd del fungerar som både förstärkande element och att ge den delen flera resonansfrekvenser. Detta håller delen som helhet mer stabilt och gör att den tål kraftfull, multi-frequency stötar från många källor och riktningar.
Appar

Forged motordelar är alltid bättre än gjutna delar när du har pengar att spendera på dem. Smidda vevaxlar motstå vridning bättre än gjutna och kära, resist smidda stänger knäppa och smidda kolvar är mycket bättre på att motstå skador på grund av höga cylindertryck eller detonation. Detta gör smidda kolvar praktiskt de riguer för varje motor som kör höga lyft eller stora hits av lustgas. Dessutom är det smide högre hållfasthet kan tillåta tillverkarna att minska massan genom att raka av förstärkande material som en gjutning skulle behöva. I den verkliga världen, de som kan köpa smidda delar nästan alltid gör.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96732.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.