Bil däckdimensioner Explained

Däckstorleken stämplat på dina däck ger ett överflöd av information till ägarna. Varje siffra representerar en annan aspekt av däckets konstruktion eller dimensionering. Detta hjälper mekanik och leverantörer däck när de installerar däck på din bil. Tjänsten Information

första bokstaven i storlek berättar vilken typ av däck. Till exempel "LT" står för lätt lastbil, med andra ord, för pickup lastbilar. "P" är för personbilar och "T" är en reservdel eller tillfällig däck. "ST" är en trailer däck och "C" betyder att däcket är europeisk. Den däckstorlek P225/50R16 är ett exempel på ett passagerarfordon däck.
Avsnitt Dimension

nästa serie tecken i storlek är alltid numeriskt. Den indikerar bredden över däcket från den yttre till inre sidoväggarna vid de bredaste punkterna. Uttryckt i metriska millimeter, dividera med 25,4 för att få avståndet i inches. De storleksklasser P225/50R16 leder till en 225mm avsnitt dimension.
Sidewall Ratio

kommande siffror avser sidoväggen bildförhållande av däcket. Det är ett finare sätt att säga avståndet från kanten av däcket till toppen av slitbanan. Fatter däck har en stor sidovägg förhållande av 75mm. De flesta däcken mäter 50mm. P225/50R16, till exempel har en 50mm ratio sidovägg aspekt.
Byggande

konstruktionen av däcket är i ett brev karaktär intill sidoväggen bildförhållande. Det finns två typer av däck, radiella och bältade. "R" betecknar radial "B" signalerar en bältade däck. "F" indikerar en run-flat däck. P225/50R16 är ett radialdäck. Addera Rim Diameter

En bil däckstorlek inkluderar fälg diameter, diametern på den fälg på vilken däcket fästen. Detta är samma som innerdiametern av däcket, när däcket passar över fälgen. Rim storlekar från 8 till 28. Mätt i inches, är det den sista siffran i däckets storlek. Till exempel har P225/50R16 en fälgdiameter av 16 inches.
Hastighet betyg

hastigheter indikerar den högsta hastighet som däcket har testats. Det visar en bokstav i däckets nummer, och trycks separat från de siffror på de flesta däck. S och T är de vanligaste och används för familjen sedans. S däck går upp till 112 km /h, och T däck har en 122 mph betyg. Till exempel är P225/50R16 S en 112 mph-klassad däcket. Den högsta hastigheten går för närvarande till Y däck, rankad på 186 mph.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83985.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.