Konvertera en Cummins till Biodiesel

En fördel med en dieselmotor som Cummins är möjligheten att köra alternativa bränslen såsom biodiesel och rak vegetabilisk olja (SVO). Rak vegetabilisk olja är spillolja (såsom använd olja från fritöser) som omvandlas till biodiesel genom en process som kallas transesterifiering, vars kemiska tunnar ut SVO så det kommer att flöda som dieselbränsle. Cummins-motorer är redan utrustade för att köra standard B5 biodiesel, men kräver speciell hårdvara för att köra högre koncentrationer av biodiesel. Saker du behöver
Bränslefilter
SVO konverteringssats (om den körs (SVO)
Visa fler instruktioner
1

Fyll din tank med B5 biodiesel. All Cummins-motorer kommer att köra B5 biodiesel utan speciell hårdvara eller krävs modifieringar. Gå till Biodiesel.org webbplats för att hitta en station nära dig som säljer biodiesel.
2

Installera en sekundär tank aluminium bränsle med en tank värmaren köra B20, B100 och SVO. B20 och högre andel biodiesel gel i kallare väder, och om detta händer medan denna mix är i ditt bränsle järnväg, kommer din bil inte köras. För att använda dessa högre andel biodiesel, måste du värma bränsle tills den är varm. Genom att använda en sekundär tank du kan växla över till B20 till B100 biodiesel när blandningen upphettas, sedan växla tillbaka till diesel innan parkering och låta din lastbil sitta. Eftermarknad företag säljer byggsatser skräddarsydda för din Cummins lastbil som innehåller alla nödvändiga delar, inklusive automatisk växling mellan tankarna.
3

Uppgradera till en premie bränslefilter, eller installera en extra in-line bränslefiltret systemet. Eftersom det kan finnas föroreningar i högre andel biodiesel, försiktighet måste vidtas för att säkerställa tillräcklig filtrering. Det finns enkla eftermarknaden kit för att lägga till ytterligare in-line bränslefilter system till Cummins, förutom att utföra täta bränslefilter förändringar för att säkerställa ren bränsleflödet till hävertpumpen.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86744.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.