Hur installerar jag bladfjädrar i en 1955 Chevy?

Bladfjäder ersättare är bland de enklaste av reparationer /uppgraderingar, särskilt på äldre fordon som 1950 Chevrolet. Basen-nivå tri-five Chevy var en ganska budget erbjudande, så GM inte slösa pengar på att göra saker och ting mer komplicerade än vad de behövde för att vara. Det enklaste sättet att installera de nya bladfjädrar är att börja med den bakre delen av bilen upp på pallbockar, med drivaxeln fortfarande sitter i differentialen. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Vattentät marinfett
Full uppsättning av standard hylsor och skiftnycklar
Hammer
Mutterdragare
Medium-styrka flytande tråd -skåp
Visa fler instruktioner
1

Smörj ändarna på dina nya bussningar blad våren och insidan av bulthålen med vattenfast marinfett. Fettet hjälper till att förhindra bindande och gnisslande på vägen, och med specialitet marina (aluminium komplex) fett hjälper till att förhindra vatten-inducerad washout väg.
2

Skjut bladfjädrarna på undersidan av ändar av axeln rör, vilket gör att fjädern centrerar linje med de monteringsdynorna på axeln. Släpp de två U-bultarna ner över axeln på ena sidan. Har en assistent hjälpa dig att lyfta bladfjädern och hålla den på plats under dynan.
3

Applicera 02:58 droppar tråd-locker till U-bult gängor och skjut U -bolt-till-axel fästplattan över bulten slutar. Montera muttrarna på U-bulten slutar med fingrarna. Avsluta momentdragning dem ner till åtminstone 100 ft-lbs. med antingen ett vridmoment eller mutterdragare.
4

Sätt en domkraft under differentialhuset. Det enklaste sättet att göra detta är att ha din assistent lyft ena änden av axeln medan du placerar domkraften under. Använd domkraften, som en dolly, att positionera axeln under bilen.
5

Lyft den främre delen av bladfjädern (med den välvda sidan vänd nedåt) så att bussningen glider in i gapet mellan bladfjädern galgar och hålen i hängarna radas upp med de i bussningen. Sätt genomgående bult men inte installerar muttern eller dra åt den vid denna tidpunkt.
6

Lyft den bakre delen av bladfjädern och upprepa proceduren.
7

Sätt 02:58 droppar medelhög tråd-skåp (använd inte röd) på gängorna för de installerade bultarna. Montera muttrarna över bultarna med fingrarna. Håll muttrarna med en skiftnyckel och använda antingen en 1/2-drive spärr eller mutterdragare pistol att dra åt bultarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84309.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.