Så ändrar trumbromsar till skivbromsar

Skivbromsar har en rad fördelar jämfört med gamla skolan trumbromsar: prestanda (bromskraft), hållbarhet, bättre färgbeständighet och snabbare kylning. Skivbromsar har bevisat sin överlägsenhet i sådan utsträckning att även de mest inbitna restaurering entusiaster kommer runt till idén om dumpning sina trummor lager front till förmån för skivbromsar. Förutsatt att du har rätt delar, Eftermonteringssatsen detta vis kan vara något svårare än en vanlig trumma ersättare. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Tire Tool Review Skivbroms konverteringssats
Hammers (2) katalog Full uppsättning metriska och standard uttag
Full uppsättning skiftnycklar
nål-näsa och vise-grepp tång
lagerfett
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Höj ena änden av din bil med en domkraft så att däcken rensa marken och fäst den på pallbockar. Ta bort hjulen med däck verktyg.
2

Ta bort den ursprungliga trumman genom att knacka runt den bakre kanten av trumman åsen med en hammare. En assistent kan vara till hjälp här, har honom dra trumman ut medan du knacka loss
3

Koppla den hydrauliska bromsen linje från bromscylindern och ta bort skruvarna som håller bromsen. fästplattan på axeln eller styrspindeln. Dessa bultar kan vara på framsidan av bromsen ansikte på en solid axel men är oftast placerad bakom den. På en styrspindel, bultarna är nästan alltid på baksidan.
4

Packa inre hjullagret med fett och skjut in det i ryggen (plana delen) av rotorn. Skjut in den nya rotorn över axeln dubbar. Kit med rotorer kommer korrekt borras för din ansökan, men vissa skroten swappar kan kräva en axel ersättare samt.
5

Packa yttre hjullagret och skjut den över spindeln och i rotorn. Knacka lätt det på plats med en hammare. Trä låsmuttern över spindeln och dra åt den till det belopp som anges för din bil. Montera saxsprinten hållaren, om sådan finns, genom hålet i spindeln och böja de utskjutande tips tillbaka på bulten.
6

Installera bromsok monteringsfäste ingår i satsen i stället för trumman fästplatta. Kit parentes är utformade som en direkt ersättning, så det bör bulten på plats på stödplattan. Om du gör ett skrotupplag swap (som i eftermontering skivbromsar på en Ford 8,8-tums bakre änden), så du kan behöva installera en andra adapterplatta mellan axeln flänsen och bromsok fästet.
7

Coat bromsok bultgängorna med antikärvningsmedel ingår i satsen. Installera bromsbeläggen i bromsoket och skjut bromsok över rotorn så dess bulthål linje med fästet fästet. Skjut skruvarna i hålen och dra åt till spec.
8

tillbaka bromsledningen, dubbelkolla alla dina vridmoment specifikationer och skruvar sedan lufta bromssystemet. Att blöda bromsarna, har en assistent sitta inne i bilen och snabbt pumpa bromsarna tre gånger, håller bromspedalen till golvet på tredje gången. Skruva avluftningsventilen på bromsoket för att tillåta luft att fly medan din assistent fortsätter att hålla ner pedalen. Stäng ventilen och upprepa pump-håll-bleed proceduren tills en stabil ström av bromsvätska kommer ut när du öppnar ventilen.
9

Upprepa denna procedur på varje hjul du vill eftermontera, blödning bromsarna efter varje hjul och igen när du är klar med dem alla.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84310.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.