Skillnad mellan mekaniska vattenpumpar & Electric

Mekaniska och elektriska vattenpumpar är två olika typer av samma bildel som spelar en central roll i att hålla en motor som drivs vid en acceptabel temperatur . Motorns prestanda avgör vilken typ som väljs . Touring vs Racecars

Mekaniska pumpar är tillräckliga för de dagliga behoven hos privata konsumenter bilar eftersom dessa fordon är sällan körs vid varvtal som är tillräckligt höga för att kompromissa kylvätskan behöver att vattenpumpar ger . Racecars är de fordon som gynnas mest av fortsatta åtgärder för att elektriska pumpar ger .
Mekaniska egenskaper

Mekaniska vattenpumpar rotera och pumpa i proportion till motorns varv per minut ( RPM). Efter körning med höga hastigheter , men saktar mekaniska pumpar långsamt eftersom motorn och därmed höja motorns temperatur till höga nivåer . Kylvätska i kalla motorer pumpas på samma sätt som om motorn var varm , vilket gör att motorn tar längre tid att värma upp .
Elektrisk Fördelar
< p > Elektriska vattenpumpar arbetar med en kontinuerlig hastighet som inte är beroende av motorvarvtal . Mer avancerade modeller kan temperaturen ställas in för att avgöra när en bil behöver mer kraft och när den behöver mer bränsle ekonomi . Elektriska pumpar också kan köras efter att bilen har stoppats för att kyla kvarvarande motor hot spots .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96371.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.