Hur man installerar en 7-Pole Trailer Plugg för en 2005 Dodge

A 7-polig släpvagn sele kommer att leverera ström från bilen till släpet. Denna typ av kontakt kan driva signal, broms, markör och backljus samt batteri och elektrisk broms makten. Installera en 7-polig kontakt kommer att kräva att ditt fordon har en elektrisk broms controller. Om den inte gör det, måste du installera en eftermarknad controller innan kabeldragning selen. När 7-polig kontakt är installerat kan du dra en mängd trailers. Saker du behöver
Skruvmejselsats
12-volts testlampa
7-poliga kablage
Scotch lås kontakter
12-gauge isolerad tråd
Wire strippor
eltejp
Fuse tap
Visa fler instruktioner
1

bort bakljuset är från fordonet genom att skruva bort fästelement med en skruvmejsel.
2

Vrid bilens tändning till "Power On"-läge. Slå på positionsljus med förarens kontroll.
3

Anslut krokodilklämman av 12-volts testet ljus till en del av metallen nära den bakre bakljus. Probe de blottade trådarna med testet ljusets sond tills den tänds. Du har hittat rätt tråd för positionsljus. Upprepa detta steg för att hitta strömkablarna för vänster och höger signal och ljus backup.
4

Anslut 7-vägs sele gröna kabeln till makten tråd för rätt blinkers med en scotch låsanslutning . Dessa fungerar genom att placera en tråd i varje spår och stänga grinden. Använda scotch lås kontakterna ansluter selen gula sladden till vänster blinkers, den bruna ledningen till positionsljus och lila tråd till backljusen.
5

Anslut sele s blåa ledningen till det broms styrenheter blå tråd med en butt-kontakt. Dessa verkar genom att placera en strippad tråd i varje ände och komprimera med en tång.
6

Anslut sele röda kabeln till den 12-gauge isolerad tråd med en butt-kontakt. Kör denna tråd längs fordonets sida interiören gruppcentralen. Du kan dölja tråd genom att trycka den uppåt in i kanten av de inre panelerna. Anslut änden av kabeln till en säkring kran med en butt-kontakt. Tryck in säkringen kontakt i en tom plats i gruppcentralen.
7

Anslut selens vita kabeln till en svart tråd på bakljus. Detta blir belysningen systemets jordanslutning.
8

linda alla anslutningar i eltejp och fäst alla lösa trådar med buntband.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86730.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.