Hur gör jag en '97 Ford F-150 Truck mer kraftfulla?

I 1997 års F-150 finns i både två-hjul och fyrhjulsdrift. Standarden 4,2-liters V-6 motor kan ersättas med 4,6-liters V-8. Öka kraften i 1997 F-150 innebär förbättrad hästkrafter och bättre vridmoment. Eftersom bilen är väl över ett decennium gammal, bör allmänt underhåll inte förbises som en möjlighet att återställa förlorade makten på grund av försämrad produkter och slitage. Eftermarknaden prestanda modifikationer finns också att låsa tillgänglig effekt på din F-150. Saker du behöver
Tändstift
bränsleinjektorer
Luftfilter
MAF
sensor renare mjuk pensel nylonborste
Performance avgassystem
Performance tuner
Kall luft intag kit
Syntetiska vätskor och smörjmedel
Visa fler instruktioner
Underhåll
1

Byt spridare och tändstift. Tändstiftet och bränsleinsprutningar bör inspekteras för slitage och ersattes därefter. Bränsleinjektorer kan vara funktionella, men i behov av utbyte. Eftersom bränslespridare har rörliga delar, rengöringsmedel som tar bort avlagringar inte kan återställa förlorade makten på grund av slitage. Byte av bränslespridare och slitna pluggar kan återställa betydande effekt på din motor.
2

Rengör luftfiltret. Begränsande luftfilter inhiberar mängden av luft som sugs in i motorn. Byt ut luftfiltret vid behov.
3

Rengör massa luftflöde sensor, även känd som MAF sensorn. Koppla röret luftintag och lokalisera MAF sensor som släpps ned i luftströmmen. MAF-givaren kommer att ansluta till en elektrisk kontakt på utsidan av luftintaget röret. Spraya trådarna med MAF-sensor cleaner - tillgängligt på bildelar butiker - tills de är blanka. Rör inte trådarna som skador kan uppstå. MAF sensorer belagda med grime kommer inte att tillåta motorns dator att exakt fastställa hur mycket luft som sugs in i motorn, direkt påverkar uteffekten.
4

Inspektera och rengör spjällhuset. Spjällhuset är den punkt vid vilken luft förs in i insugningsrören. Spjällhuset ansluter till luftintaget röret. Ta bort röret luftintaget och spraya MAF sensor renare i spjällhuset. Pensla ytan med en mjuk nylonborste - en tandborste kommer att fungera - tills det svarta avlägsnas. Torka bort eventuella rester med en mjuk trasa. Du kan använda en hel burk renare när de utför detta underhåll. När du startar bilen, kommer den gå på tomgång grov eller inte alls från början, tills renare passerar genom systemet. En rengjord spjällhuset kommer att återställa förlorade makten och ta bort tveksamheter.
Prestanda Ändringar
5

Byt systemet lager avgaserna med en prestanda avgassystem. Den 1997 F-150 är utrustad med ett enda avgassystem. Uppgradera till ett dubbelt avgassystem eller större rör och en prestanda ljuddämparen kommer att minska mängden av mottryck i avgassystemet och förbättrar avgaser sophantering från din motor. Rensning gör avgassystemet för att dra avgaserna från motorn under avgas cykeln, vilket möjliggör en mer effektiv förbränning. Förbättringar av mer än 10 procent hästkrafter och 10-procent ökar vridmoment är vanligt med den här uppgraderingen.
6

Installera en prestanda melodi. Handhållna tuners och professionella tuners kommer åt din bil OBDII porten för att programmera om bilar modulen motorstyrning, eller ECM. Omprogrammering datorns växlingspunkter, trim bränsle, bränsleförhållanden luft och andra parametrar kommer att låsa betydande hästkrafter vinster.
7

Installera en kall luftintag eller CAI. En kall luft intag kit kommer att ersätta din tube stock intag och luftintag rutan och filtrera med en prestanda lösning. Kall luft är tätare än varm luft. Genom att säkerställa att motorn får kallare luft än beståndet systemet är mer kraft tillgänglig på grund av den ökade syrehalten hittades i tät luft. Ökningar på upp till 14 hästkrafter finns med CAI kit på 1997 F-150.
8

Ersätt vätskor med kvalitet syntet. Syntetiska vätskor har generellt bättre viskositetsegenskaper och prestera bättre under extrema förhållanden. Små ökningar i kraft och bränsleekonomi kan vinnas genom att byta motorolja, transmissionsolja, växellådsolja, differential-och lagerfett med kvalitet syntet. Mindre effekt för att förflytta fordonet översätter till mer kände makten under acceleration.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96119.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.