Hur Cut Springs för att sänka en bil

Processen för spolen skärning har funnits (bokstavligen), så länge som spiralfjädrar har använts på bilar. Konceptet är enkelt: de spiralfjädrar håller bilen från marken, så gör dem kortare kommer att flytta bilen närmare marken. Moderna "progressiva" spiralfjädrar (som är styvare i ena änden än den andra) gör denna procedur lite mer komplicerat än det var, men det är fortfarande ganska genomförbart för alla med ett minimum av mekanisk kompetens. Saker du behöver
rörtång
Ordet jack
två pallbockar
Spiralfjäder kompressor Tool Review Full uppsättning hylsor, Allen nycklar och skiftnycklar
Ball joint separator (aka "pickle gaffel ") katalog Hammer
Bromskrets skiftnyckel sälja Grease penna eller markör
Metal avskurna verktyg (kvarn med skärande blad eller tigersåg)
Visa fler instruktioner
bort /Förbereda Spring
1

Höj den främre delen av bilen tills båda framhjulen rensa marken och platsen jackstands undertill. Ta bara ett av hjulen.
2

Slip våren kompressorn över en fjäder och engagera det att avlasta fjädertrycket från suspensionen.
3

bort nedre kulleden, styrning slutet länk och krängningshämmare länk. På de flesta bilar, kommer det nödvändigt att ta bort sprinten hållaren och "slott" mutter. Sätt i ena änden av kulleden separator gafflar i lederna och knacka på det med en hammare för att separera den nedre länkarmen från styrspindeln.
4

Placera fjädern på en stadig arbetsyta. Markera den sida av fjädern på varje spole direkt under "utrullad" spets våren. Dessa märken kommer att fungera som din referenspunkt för att definiera var varje "spole" ändar.
5

Börjar på den översta spolen, skär längs referenslinjen med ditt valda vapen. Efter skärning, kan du avsluta med en skrot bit spiralfjäder som liknar en ring.
6

tillbaka fjädern på din bil. Sätt tillbaka alla kulleder och slutkunder länkar, men inte in sprintarna eller vridmoment ner dem till spec ännu. Sätt tillbaka hjulet och sänk bilen. Ta ett steg tillbaka från bilen för att avgöra om du har uppnått det drop du var ute efter
Avslutning
7 p Om du är nöjd med droppen.: Hissa upp bilen igen, dra åt alla dina fästen till spec och installera sprintarna. Upprepa singel-coil cut proceduren på andra sidan
8 p Om du vill ha mer drop:. Upprepa § 1 och skär en annan spole. När du är nöjd med droppe, upprepa proceduren på andra sidan.
9

Ta din bil till en affär för att få uppskov uträtad.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84259.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.