Factory Vs. Aftermarket Ignition Systems

En motor är bara så bra som det bränsle det brinner, och bränslet är bara bra om det brinner. Eftermarknad tändsystem slog igenom i Amerika i början av 1970-talet, när en ingenjör på Per-Lux - nu Pertronix - används moderna transistorer och kretsar för att ersätta de punkter tändsystem var vanliga på den tiden. I ett fall av fabriken följa-eftermarknaden, liknande styrenheter nästan genast började dyka upp i distributörer från alla större tillverkare. Och nu har vi gått varvet runt, där eftermarknaden återigen ger delar för att förbättra de system som den skapade. Triggningssystem

Ett tändsystem börjar vid den utlösande apparat som upptäcker vevaxelposition och tider Spark. Den elektroniska tändmodulen - härstammar från de första Per-Lux tändningar - är den mest grundläggande formen av eftermarknaden antändning. Tändmodulen styr gnistvaraktigheten och timing utan att använda mekaniska komponenter, som håller gnistan stabil till mycket högre varvtal. Eftermarknadsprodukter distributör mössor och rotorer flera ledande och korrosionsbeständiga kontakter och tjockare gjutgods för att förhindra elektrisk ljusbåge-through. Eventuellt kan eftermarknaden tändsystemet använder en magnetisk sensor Hall Effect eller optisk "laser"-sensorn för att bestämma vevaxelposition. Optiska system är överlägset den mest korrekta, och föredras för racing applikationer, där de är tillåtna.
Multiple Spark Discharge

Ett elektroniskt bränsleinsprutningssystem utför två grundläggande uppgifter: att styra flödet av bränsle och att styra tidsanpassningen av gnistan. En grundläggande styrboxen är i huvudsak hälften av ett bränsleinsprutningssystem dator, och kan förändra tändning egenskaper i en rad olika sätt. Flera gnisturladdningen lådor har varit populär i årtionden, och ger en unik lösning på ett komplext problem. Air sig leder inte elektricitet mycket bra eller alls, vilket innebär att du förlorar en hel del makt som gnistan hoppar från tändstiftet tips till marken elektroden. Men kör en gnista genom luften joniserar det, förvandla det till en mycket elektriskt ledande substans. En MSD box utlöser flera på varandra följande gnistor som först joniseras luften, och sedan ge flera ytterligare gnistor som färdas genom den.
Tändningskontroll

tändningsstyrning rutor, bortsett från att tillhandahålla överlägsen multipel gnisturladdningen, kan utföra ett antal ytterligare uppgifter. Nästan alla rutor erbjuder någon avsättning för ett rev-limiter - något vi tenderar att ta för givet dessa dagar, men som ger en allvarlig säkerhetsmarginal mot övervarvning av motorn. Boxen kan också styra timing förväg med hjälp av en rad olika ingångar. Programmerbara lådor tillåter användaren att finjustera Förställningskurva enligt motorvarvtal eller input från en sensor eller brytare. Tändningen rutan kan programmeras att fördröja tändningen när den aktiveras av en lustgas-knapp eller genom en turbo boost sensor, eller när användaren stänger en ratt för att justera för olika bränslen eller atmosfäriska förhållanden.
Tändkablarna

tändningen lådan är i huvudsak bara en fantasi relä som utlöser tändspolen, vilket, i eftermarknaden bildar vanligtvis producerar 50 procent eller mer spänning än beståndet spolen. Detta ökade spänningen ger en varmare och mer kraftfull gnista, men det ställer också en hel del påfrestningar på tändkablarna. Större och mer ledande tändkablarna bära denna extra spänning från spolen på pluggar utan överhettning eller suger energi från spolen, men brukar göra det på bekostnad av överdriven radiofrekvensinterferens. Denna RFI inte bara producerar en skrika i någon närliggande radiosystem - även mobiltelefoner - det kan också bråka med någon form av dator i bilen
Tändstift
<. p> Aftermarket tändstift vara i olika former, men, när det gäller prestanda, kommer det hela i grunden ut på diametern av pluggen spets och storleken av gapet. En mindre diameter - aka "fin tråd" - elektrod koncentrerar gnistenergin in ett mindre område, vilket ökar dess temperatur och dess förmåga att hoppa en lucka. Fintrådiga pluggar görs möjligt genom att använda exotiska material som iridium och platina, som tål betydligt högre temperaturer än den koppar som används för mindre resultatinriktade pluggar. Många åkare kör en "kallare" plugg, en som använder mer keramisk isolator runt spetsen. Denna extra keramiska leder mer värme från pluggen spets, hjälper det att köra svalare. Cooler plug tips är inte så effektiva som varma sådana, men de har inte så mycket av en tendens att glöda glödhet och preignite bränsleblandningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96856.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.