Hur man ansluter OBD - II

OBD - II är en andra generationens display verktyg som ansluts till OBD -porten på varje fordon som tillverkas i USA sedan 1996 . Verktyget läser diagnostiska genererade koder när datorn ombord upptäcker ett problem i motorn . En användning för OBD - II är att läsa felkoder i en butiksmiljö som ett diagnostiskt verktyg . Avläsningen monterar också permanent i bilen för att övervaka prestanda för en enda användare , om så önskas . I båda fallen tar OBD - II endast några sekunder att ansluta . Instruktioner
1

Leta upp 16 - polig OBD -porten . Hamnen ligger inom 3 meter från rattstången på de flesta bilar . Hamnen är lätt att nå med någon utan att behöva använda verktyg eller ta någonting förutom att få till det . Det kan vara placerad under instrumentbrädan , framför passagerarsätet , bakom askkoppen , bakom en liten lucka i instrumentbrädan eller i eller runt mittkonsolen , om fordonet är utrustat med ett.
2

Ta bort locket på OBD -porten .
3

Skjut rektangulära 16 - pin kontakt för OBD -kabeln till OBD -porten .
4

Anslut den runda 16 - polig hankontakt från OBD - II- skärm i den runda kvinnliga sidan av OBD -kabeln , slutföra anslutningen av OBD - II .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96666.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.