Hur du ändrar en hastighetsmätarkugghjul

En bilens hastighetsmätare växel styr MPH (miles per timme) läsa på hastighetsmätaren. Växeln är placerad precis innanför växellådshuset, och förbinder den nedre änden av hastighetsmätaren kabeln till en växel i transmissionen som, i sin tur roterar vid ett förhållande specifik till storleken av fordonets hjul. Om du ändrar storlek på hjulen på din bil, kommer du också att behöva byta ut hastighetsmätarkugghjul att hålla läsningen på hastighetsmätaren korrekt. Saker du behöver
Stoppklossar
Jack
dräneringskärlet
Duk
Tänger
Wrench
Skruvmejsel
Ny hastighetsmätare Funnel gear

Visa fler instruktioner
1

Placera stoppklossar runt en av fordonets bakhjul. Placera domkraften under framaxeln och jack upp bilen tillräckligt så du kan krypa under den. Placera pallbock under axeln och lägre fordonet på ställningen.
2

krypa under bilen och placera drain pan under den plats där hastighetsmätaren kabeln fäster vid överföringen. Vira trasa runt kabeln montering och skruva ur växellådshuset med handen. Om passande pinnar, vrid den försiktigt med en tång.
3

bort hastighetsmätaren bultarna växelhuset med skiftnyckel och vicka huset fritt från växellådan. Om bostäder pinnar, in spetsen på skruvmejseln mellan huset och växellådan och försiktigt bända det gratis, med att inte skada O-ringen på baksidan av huset. Transmissionsolja kommer att löpa från öppningen när höljet tas bort, så var beredd att arbeta snabbt.
4

Ta bort det gamla hastighetsmätarkugghjul från huset, med fingrarna, tagit del av växeln orientering i huset och installera den nya växeln i samma position. Sätt tillbaka kåpan på växellådshuset, vara säker på att O-ringen sitter ordentligt mot höljet och fäst det på plats med skruvarna. Sätt hastighetsmätaren kabeln in i huset och dra åt montering på plats med fingrarna. Toppa transmissionen med ny vätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86776.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.