Instruktioner för installation av en kall luftintag för en 2008 Scion TC

TC är en del av Scion lineupen av bilar, som görs av Toyota och marknadsförs främst mot en ung och hip grupp av köpare. Liksom alla andra bilar, kan Scions modifieras för prestanda, oavsett om de förbättringar som söker mer effekt från motorn eller bättre hantering och bromsar förmågor. Beståndet intag på TC, till exempel, är relativt restriktiv. Ersätta den med en kall luftintaget kommer att lägga en liten mängd ström och öka gasrespons. CAI består av runda rör och en större kon-filter för bättre luftflöde. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på vänster framhjul . Palla upp bilen med en domkraft och sänk ner den på en pallbock. Avsluta ta bort muttrarna och hjulet.
2

Öppna huven. Ta bort de två skruvarna som håller motorkåpan på plats, med hjälp av en hylsa och ett spärrskaft. Ta bort locket.
3

Dra slangen från klippen som ingår i intaget, som ligger precis framför vindrutan. Dra PCV slangen från intaget.
4

Dra ledningsnätet som ansluts till massluftflöde (MAF) sensor på lager luftintaget. Intaget ligger på förarens sida av motorrummet.
5

Ta bort de två skruvarna som håller MAF-givaren på plats. Koppla den andra sensorn från MAF. Ta bort den lilla skruven som håller MAF sensorn på fästet. Dra MAF ut och ställ den åt sidan.
6

Öppna spärrarna som håller luftfilterkåpan till luft rutan. Dra införningsanordningen av motorn. Kläm slangklämman som håller i slutet av intaget till spjällhuset på motorn för att koppla bort det.
7

Ta bort de tre skruvarna som håller botten av luften rutan till motorrummet. Avlägsna botten av luftlådan. Ta bort de två skruvarna som håller nedre intagssektion till insidan av stänkskärmen. Det kan hjälpa att ta bort locket säkringsdosan.
8

Ta bort skruvarna på den främre delen av plasten hjulhuset liner, på förarsidan. Dra liner tillbaka så att du kan komma åt området bakom fodret. Ta bort 10-mm bult strålkastare marken, som ligger i hjulhuset, med hjälp av en hylsa och spärrskaft.
9

Montera fästen luftintag där beståndet lägre intag avsnitt installerades. Montera adaptern på motorns spjällhuset med medföljande slangklämma.
10

Skjut slutet av intaget slangen i hålet i motorrummet, och den andra änden på adaptern som installerades på spjällhuset. Fäst intaget till de fästen som installerades.
11

tillbaka PCV slangen på nya intag. Sätt tillbaka sensorn tillbaka på MAF. Fäst MAF tillbaka på det nya intaget med skruvarna. Anslut ledningsnätet tillbaka till MAF.
12

Montera bulten i fender väl för intaget. Montera den nedre änden av intaget med den medföljande gummiadapter och slangklämmor. Montera konen filtret på änden av intaget. Se till att strålkastarna jordkabel installeras där intaget monteringsbulten installerades.
13

tillbaka fender liner. Sätt tillbaka hjulet och muttrarna. Sänk bilen till marken. Kontrollerar alla slangklämmor och bultar är åtdragna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96571.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.