Hur man lägger in en V8 i en V6 2004 Ford Mustang

En av de mest effektiva sätten att förbättra det samlade resultatet av en 2004 V-6 Mustang är att ta bort den och ersätta den med en V-8 Mustang motor. V-8 motorer har mer makt, har en starkare och mer aggressiva sound, och skörda större prestanda fördelar från andra eftermarknaden uppgraderingar. Medan de särskilda installationsanvisningar för motor swap beror på storlek och modell av V-8 motor du har valt att installera, det finns ett antal tips som kommer att tjäna dig väl över och Mustang motor swap. Saker du behöver
Full fordonsindustrin verktygslåda
Engine hissa
Visa fler instruktioner
1

Record i vilken ordning du tar bort delar från motorrummet. När du har tagit bort V-6 motor och installerat V-8 motor måste du installera alla dessa delar igen i exakt omvänd ordning som du tog bort dem. Utföra något steg i ordning kan utgöra ett allvarligt problem.
2

Store alla muttrar, bultar och andra anslutande hårdvara på en stor anslagstavla. Gör etiketter för att ange var och hur alla de anslutande hårdvaran avlägsnades. Du kommer att ta över 100 stycken ansluter maskinvaran under loppet av denna motor swap, och det är väldigt lätt att tappa kontrollen över vad som händer där, eller att helt enkelt förlora en del av dessa mindre bitar.
3

Konsultera en ledningsdragning guide när du ansluter din nya V-8 motor till komponenterna motorrummet i din Mustang. Det finns ett överväldigande antal elektriska anslutningar som kommer att behöva göras under loppet av detta förfarande, och även installation proffs använder ledningar guider för att säkerställa att de rätta elektriska anslutningar görs. En felkoppling jobb kan kortsluta eller förstör olika komponenter i bilen, så ta din tid och alltid dubbelkolla ditt arbete.
4

Bär skyddsutrustning vid arbete runt din motor, speciellt vadderade handskar. Motorrummet på en 2004 Mustang innehåller många vassa föremål och ojämna kanter som kan orsaka skada. Många motorkomponenter är också tung eller tafatt formad och kan vara svårt för en enskild person att ta bort. Se till att be om hjälp när du behöver det.
5

Töm alla vätskor innan du tar bort din V-6 motor från motorrummet. Inte bara kan ha vätska kvar i motorn eller motorrummet under denna procedur gör en enorm oreda och göra förfarandet svårt, vissa vätskor, såsom kylmedel, är farligt att röra och kan vara skadligt.
6

Välj en V-8 motor från en 2004 Mustang årsmodell om möjligt. Detta kommer att drastiskt förenkla förfarandet att ansluta den nya motorn till andra komponenter i din Mustang som de flesta av anslutningarna kommer att vara densamma. Det är visserligen möjligt att byta en äldre eller en nyare V-8 motor i en 2004 Mustang, detta kan kräva vissa modifieringar den nya motorn för att få alla komponenter att arbeta tillsammans.
7

Följ ordentliga säkerhetsrutiner vid lyft av V-6 motor ur Mustang motorrummet. Kontrollera att anslutningen till motorn hissen är säker innan du aktiverar hissen. Rensa motorrummet av eventuella hinder för att undvika skador på din Mustang. Aldrig händerna i närheten av en fungerande motor hissa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96227.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.