Race Car Exhaust Tips

För dig som vill bygga en racerbil, installera system prestanda avgassystem kan samtidigt bli en enklare och en långt mer komplicerat arbete. Medan race avgassystem i allmänhet inte behöver för att klara tillägg såsom utsläpp utrustning, restriktiva halsdukar eller ens slangen förbi rubrikerna i vissa fall kräver avgassystemet fortfarande en hel del vetenskap och tuning vara ordentligt optimeras. Tänk på följande tips i åtanke, och du kommer att vara på god väg att vinna. 180 graders Headers

Medan nästan alla rubriker i rätt längd och slang diameter kommer att göra ett acceptabelt jobb att eliminera avgaser, skulle ett bättre alternativ vara att installera "180 graders headers." Dessa har funnits i decennier, och var kanske mest känt utnyttjas på den legendariska Ford GT40s. Dessa rubriker använder en komplicerad sekvens av slangar tidpunkter att gå med i avgaserna från cylindrarna som alltid eld ur synk, vid 180 grader. De passerar avgaser från en cylinder har en sifon effekt på den andra, på ett effektivt sätt "sugande" avgaserna från nästa bränning cylindern, som ett vakuum. Designen är mycket effektiva, och kan netto en 2 till 4% ökning av totala hästkrafter. Addera Exhaust Utskärningar
p Om du kör din bil i flera klasser, eller köra den på gatan var så ofta, då du kanske vill överväga avgas utskärningar. Elektronisk avgaser cut-outs kan ge dig möjlighet att växla mellan en full-race, ingen katalysator avgassystem till ett gatunät, med en knapptryckning.

För att göra detta, använd en bit krita att rita en linje på avgasröret som går ungefär tre meter tillbaka från huvudet samlare. Gör ett par 5,000 RPM kör med din bil för att få avgassystemet varmt, kontrollera sedan krita linje. Den plats där avgastemperaturen och avgastrycket var högst, kommer krita ha brännas bort. Du vill göra din utskurna punkt där krita linje går från mycket svagt till normalt, eftersom det är där flöde jämnar ut.
Rör och ljuddämpare

Några gamlingar kommer att säga att en motor behöver "mottryck" för att köra bra. Back-tryck är en biprodukt av hög strömningshastighet, vilket skapar hästkrafter. Men denna hastighet egentligen bara betyder något i rubrikerna, och under de första 12 inches eller så av rören. Om din slutrör sex meter i diameter, skulle de göra något mer hästkrafter än om de var sex inches. Gå för de största rören du kan fysiskt passar i din bil.

Såvitt halsdukar går, det finns inte en ljuddämpare på planeten som kommer "att göra" mer makt än ett avgassystem utan ljuddämpare alls . Alltid gå för högsta flöde, rak ljuddämpare som du kan få och ändå hålla dig inom dina begränsningar tävlingsklass.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83679.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.