Garrett Turbo Installation

Kraften i en motor bestäms av den mängd bränsle och luft som kan komma in i cylindern. De flesta motorer drar in luft genom en ventil eller scoop, och är så begränsad makt genom standard atmosfärstryck. Även luftflödet kan öka vid höga hastigheter, installera en Garrett turboaggregat kan förbättra motorns prestanda. Processen innebär montering av en turbin till avgasröret. Som varm, högtryck gaser lämnar cylindern, snurra de turbinen, vilket i sin tur snurrar en fläkt på luftintaget, så att den suger in större volymer av luft. Saker du behöver
Motorolja
Oljefilter
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

kör motorn i 10 till 15 minuter, så att den att värma motoroljan helt. Tappa av oljan från sumpen. Ta sumpen och rengör den noggrant. Gammal olja är full av föroreningar och metallspån, vilket ökar slitaget på den nya turbo. Byt sumpen och plugg, sedan byta oljefilter och fylla på olja.
2

Lyft huven och låta bilen svalna helt innan du tar bort avgaserna huvudet med momentnyckel. Med de två kragen bultarna lossats, lyfter huvudet ut. Ersätt det med Garrett header som innefattar en port för turbo.
3

Bolt turbo till nya sidhuvudet och se till att den är ordentligt fastsatt i läge innan du ansluter några slangar. Installera mellankylaren i framsidan av motorrummet, intill elementet. Den exakta positionen kommer att variera från bil till bil, men vissa modeller kan ha färdiga klackar för detta ändamål.
4

Anslut vattnet foder och töm slangarna från intercoolern till turbon. Anslut oljan rinna från turbon till sumpen och oljan foder från turbo till inloppet på motorn. Se till att alla gängor är lämpligt åtdragna och slangar sitter ordentligt. Starta motorn och låt den gå på tomgång i 10 till 15 minuter. Kolla under bilen för läckor eller andra problem innan provkörning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96518.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.