Hur till Bend störtbågar

Från tävlingsbilar till terrängfordon, alla sorters åkattraktioner dra nytta av en störtbåge. Böja stålrör kräver speciella verktyg och lite matte, men när du har lite övning, det är inte så svårt, särskilt med följande grundläggande tips och tekniker praxis som kommer att göra dina böjar mer exakt. Saker du behöver
Slangar Bender
Måttband
Permanent Marker
40 meter 2-tums .120 vägg DOM slangar
kapsåg med metallblad
Maskeringstejp
Svart sprayfärg
Visa fler instruktioner
Bending Reference Rör
1

avbröt fyra 2-fot långa sektioner av DOM slang med hjälp av hacka såg. Dessa bitar kommer att användas som referens delar för att mäta dina kurvor.
2

Märk slangen med märkpenna på 1-tums mellanrum.
3

Placera slangen i Bender, så att det finns 6 inches från basen av röret munstycket till änden av röret för extra slack
4

Justera kragen på Bender så att 6. - tum märke på slangen är mot noll grader märket på Bender. Kontrollera att pjäsen är fastklämd på plats innan du börjar processen.
5

Dra på böjning baren med den medföljande handtaget. Slangen kommer att börja böja som du drar, vilket också kommer att flytta graden indikatorn på Bender samtidigt. Denna indikator kommer att vara hur man vet vad vinklar du behöver böja slangen, så se till att du är uppmärksam.
6

Fortsätt böjning tills indikatorn visar 90 grader. Slangen har en viss återfjädring på stålet, så dra slangen tills indikatorn visar cirka 91 eller 92 grader.
7

Markera änden av slangen vid slutet av böjen med permanent märkpenna. Denna punkt, tillsammans med 1-tums märken du gjort tidigare, visar hur lång tid det tar för dig att böja en bit slang.
8

bort slangen från Bender genom att lossa kragen på slangen och dra ut den.
9

Applicera maskeringstejp till slangen där du gjorde dina referenspunkterna. Sedan använda sprayfärg för att böjen på slangen. Detta är nu din referens stycke för 90-graders böjar. Genom att använda detta stycke, kan du hålla det upp till det område du vill böja, markera slangen på lämpligt sätt och sedan vet var du ska börja dina böjar i framtiden
10

Upprepa denna process för 45. - graders böjar, liksom alla andra böjar du känner att du kan göra. Addera Böja Roll Bar
11

Mät insidan av bilen med ett måttband. Den störtbåge bör vara bakom förarsätet och parallellt med B-stolparna i bilen, vilket kommer att ge den mest styrka. Mät vertikalt och horisontellt, och se till att ge slangen lite andrum. Med hjälp av en gradskiva hjälper dig att avgöra vilka vinklar du behöver för dina kurvor.
12

Lägg mätningarna tillsammans. Lägg ungefär en fot av extra slang till din mätning för lite extra slack, ifall det finns ett problem ett eller annat sätt. Kapa slangen med kapsåg.
13

Håll dina referensprovkropparna slangar till hörnen där du behöver för att göra dina kurvor. Mät från golvet till märket på den första delen av referensperioden slangen. Denna mätning bör överföras till den nya slangen. Slangen i Bender
14

Place och böj det med hjälp av anvisningarna i det första avsnittet.
15

Placera slangen i fordonet så att det är orienterat där du vill att störtbåge att gå. Eftersom du fortfarande har slangar att böja, du förmodligen inte kommer att kunna placera det hela i bilen, men du bör kunna ha den långa änden - den del som går över ditt huvud - sticka ut genom ett fönster.
16

Placera din referens slangen mot den böjda störtbåge så att du vet var du ska göra din nästa krök. Detta kommer att vara din nästa referenspunkt.
17

Placera slangen i Bender på ditt varumärke. Använd gradskiva på kurvan du tidigare gjort. Du vill att det ska visa noll grader. Annars kommer din nya krök vara ur planet för den andra böjen, och de två kommer inte rada upp i slutet.
18

Bend slangen i Bender med samma tekniker som du har använts tidigare. Vid denna punkt, är den enda skillnaden att se till att du böjer den nya kröken i den riktning du vill att det ska gå. En störtbåge bildar ett "U"-form.
19

bort slangen från Bender och test montera den i bilen. Om du måste ta bort lite extra slang från ena sidan, skär av den med kapsåg. Baren är nu böjd och klar för installation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83361.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.