Hur man installerar en E30 318is Performance Chip

Den E30 BMW 318is var en fyrcylindrig sport Coupe som allmänt prisades när den släpptes på grund av sin smidiga chassit och liten men imponerande motor. De 318is kan också dra nytta av en prestanda datachip, som installeras i stället för beståndet chip och ökar kraften som motorn ger. Detta är ett relativt billigt sätt att öka 318 prestanda och är också ett enkelt del att installera. Saker du behöver
Skruvmejselsats
hylsa och spärrskaft
platt skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Lossa batteriet genom att ta bort batterikabeln som går till den negativa polen. Detta bör göras när du arbetar runt elektriska komponenter.
2

Öppna handskfacket. På toppen av handskfacket är en liten lucka som döljer BMW: s dator. Ta bort skruvarna som håller locket på plats med en skruvmejsel. Ställ luckan åt sidan.
3

Ta bort de fyra 10 mm bultarna som håller datorn på plats med en hylsa och ett spärrskaft. Stöd datorn så att det inte plötsligt falla ner efter bultarna tas bort. En stor kabelstammen ansluts till en sida av datorn. Dra tillbaka på den stora metallklämma på änden av ledningsnätet och strömkabeln kopplas bort från datorn.
4

Flytta datorn till en arbetsbänk och lägg det nedåt. Det finns en serie av små metall flikarna som håller täckplåten på plats. Bänd dessa flikar tillbaka med en platt skruvmejsel. Ta bort locket. Underifrån kretskortet
5

Separat ovanplattan genom att försiktigt bända upp styrelsen upp. Skivorna hålls samman med plastclips. Du kan använda en platt skruvmejsel för att försiktigt bända låsflikama isär lite för att få korten att separera. Skjut moderkortet ur facket som håller den på plats. Dra upp för att exponera bottenplattan. Se till att du inte skadar kablarna som går till toppen styrelsen.
6

Lokalisera chip på det undre kortet som har ett plasthölje på det. Försiktigt bända loss locket med en skruvmejsel, utsätta chip i den. Försiktigt bända chip upp från behållaren som den är ansluten till. Observera riktningen på liten fördjupning på ena sidan.
7

Installera det nya chipet i rätt riktning, med indrag på rätt sida. Tryck chip tills det sitter fast ordentligt. Sätt tillbaka locket över chipet. Sätt tillbaka den övre linjen.
8

tillbaka täckplåten och böj flikarna nedåt så att locket hålls på plats. Ta datorn tillbaka till bilen. Anslut kabelnätet tillbaka till datorn. Installera datorn med de fyra skruvarna. Sätt tillbaka luckan. Stäng dörren handskfacket. Återanslut batteriet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95961.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.