Har Dynomax Exhaust fungerar bra på Blazers?

Sharing nästan varje mekanisk komponent med S-10 och S-15 syskon, är Chevrolet S-10 Blazer huvudsak en SUV derivat av denna omåttligt populära mini-lastbil. Även 350 motor swappar är ökänt lätt för detta chassi, de flesta ägare väljer istället att behålla beståndet "3/4 350" Vortech V6. Många företag, däribland Dynomax, gör komponenter prestanda avgassystem för lastbilar, allt från cat-back bolt-ons till full header-till-avgasrör ombyggnader, och allt är en förbättring jämfört med lager. Delar av avgassystemet

En fullständig avgassystemet börjar vid samlingsrören, vilka är bultade till motorn. Dessa förgreningsrör matar en "Y"-rör som förenar de motsatta bankernas avgasströmmar till ett gemensamt utlopp, och det matas därifrån genom en katalytisk omvandlare. Den enda avgasröret bär sedan förbrukade gaser genom en ljuddämpare, över bakaxeln och ut på baksidan.
Full System Replacements

En fullständig avgassystemet ersätter gjutjärn avgasrör med rörformade rubriker, och kan eller inte kan ansluta till ett Y-rör, beroende på om köparen specificerar singel eller dubbelt avgassystem. Ett högt flöde katalysator ersätter den restriktiva aktie. Dynomax levererar mjuk dorn-bockade rör för alla sina kit, som dirigerar avgaserna genom en ny ljuddämpare av köparens val, för att avsluta antingen framför eller bakom bakaxeln.
Cat -Back System

När de flesta människor hänvisar till en bolt-on "avgassystem," vad de egentligen talar om är en "Cat-Back", som ersätter hela avgassystemet från katalytisk konverter till avgasrör, vilket gör att fordonet att behålla utsläpp efterlevs. För dessa tillämpningar erbjuder Dynomax en enda bult-on avgassystem, utnyttjande dorn-bent 2,5 fot slang, en Super Turbo ljuddämpare och en rostfri slash-cut spets.
Cat-Back System Effektivitet

Effekten av varje del av avgassystem ersättning beror på var det största hindret för att flödet ligger. I 4.3L Blazer, är detta vanligen i katalysatorn eller Y-Pipe, så ersätter något akter om det förmodligen inte kommer att ge någon massiv hoppa i hästkrafter. Dynomax anspråk upp till 20 hästkrafter, men de flesta jämförbara halvsats system är kända för att producera mer i intervallet från 2 till 5 hästkrafter.
Alternativ

I och av själv, är ingen katt-back-system kommer att förvandla din bil till en dragster. När du ändrar ett fordon för ökad effektivitet, måste man ta ett systematiskt tillvägagångssätt för att ta itu med de största hindren för både insug och avgas flödet i syfte att utnyttja någon enskild modifiering. Överväg att ersätta lager katalysator och Y-pipe att korka upp avgaserna, och öppna upp intaget av ekvationen med en eftermarknad kallt luftintaget system som de som säljs av K & N.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83442.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.