Hur vet jag att en keramisk eller halvmetalliskt

Det finns två huvudsakliga typer av bromsbelägg:? Keramik och semi-metallic. Generellt sett keramiska bromsbelägg erbjuda bättre prestanda eftersom de är tystare och förorsakar mindre värme från friktionen. Men de kostar dubbelt så mycket som semi-metalliska kuddar. Keramiska kuddar producerar också mindre bromsdamm. Om du försöker lista ut om en dyna är keramik eller semi-metallisk, finns det några sätt att gå. Det beror på vad du har till ditt förfogande, och om dynorna är fortfarande i lådan eller på din bil redan. Instruktioner
1

Lokalisera rutan bromskloss eller litteratur och studera i rutan för notering om bromsbelägg kompositionen. Detta ska anges på framsidan nära botten eller på baksidan. Keramiska kuddar kommer att säga "Ceramic" eller "Premium Ceramic" medan semi-metalliska kuddar kommer att säga "semi-metallic". Litteraturen bör lista de komponenter som används i dynan också. Om dynan innehåller någon koppar, mässing eller andra mjuka metaller är en semi-metallisk platta.
2

Inspektera hjulhusen på bilen om du försöker avgöra om kuddar redan installerade är keramik eller halvmetalliskt. Semi-metalliska dynor producera mer damm och dammet är en mörkare färg. Detta kommer att vara förhärskande runt framhjulen bara. Om bromsdamm är ljusare i färgen och det finns mindre av det, kan elektroderna vara keramik.
3

Inspektera bromsbeläggen visuellt. Även om det är svårt att berätta en keramisk från halvmetalliskt med synen, kan du kunna identifiera egenskaper som ger en semi-metallisk platta bort. De har en kornig, gråaktig färg närmare färgen på slipat stål. Keramiska kuddar är ljusare i färgen, närmare färgen tan lera.
4

Kontrollera priset. Jämför priserna på de två dynor, om tillgängligt. Keramiska kuddar kommer att kosta upp till dubbelt så mycket som en halv-metalliska pad. Under 2010 varierade keramiska kuddar från $ 50 -. $ 75 och semi-metalliska kuddar sprang i intervallet $ 30

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84118.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.