Hur kan en Chevy Lumina omprogrammeras för bättre bränsleekonomi?

Chevrolet Lumina var GM: s Hail Mary pjäs på att producera en bil för massorna, ett allemansrätten bil med god bränsleekonomi, rum för fyra och acceptabla prestanda. Även GM gjorde ett bra jobb i att programmera Lumina dator, det finns utrymme för förbättringar där bränsle körsträcka är berörda. Köpa en programmerare

Förväxla inte en "power programmerare" för liknande produkter som prestandahöjande chip och OBD kodläsare. Effekt chips bara öka hästkrafter med hjälp av en uppsättning eftermarknaden kalibrering, och en streckkodsläsare gör ingenting men läsa lagrade felkoder. Effekt programmerare som de som säljs av Apexi och Hypertech tillåter slutanvändaren att manipulera alla aspekter av programmering från bränsle kurvor till timing kurvor.

Ett alternativ till makten programmerare är tillägnad programvara, vilket ger dig ännu mer kontroll över datorns styrparametrar. Hypertech kan peka dig i riktning mot programvara för din bil, men du kan behöva en fristående dator bränslehantering om din Lumina är en 1996 och uppåt. Datorn används i nyare bilar erbjuder mindre justerbarhet än de som används i äldre och kan inte tillåta dig att optimera för din lokala höjd förhållanden.
Fuel Curve

Generellt , det bästa sättet att spara bränsle är att minska den mängd bränsle som sprutas in av datorn i förhållande till luft. Nästan alla motorer är inställda på att arbeta vid en 14.7:1 air-/fuel ratio, vilket allmänt anses vara ett bra medium för vardaglig körning. Förändra din dator inställning så att bilen körs vid 15:01 eller 15,5:1 är ganska säkert, men inte ryckas. Lutar ut blandningen för mycket kommer att leda till detonation i cylindern, och eventuellt motorn förstörs. Magrare bränsle blandningar bör alltid kompenseras genom bättre gas

Ett varningens ord:. Har ett mycket snävt intervall för upptäckt, vilket kommer att begränsa mängden tuning kan du göra beståndet syrgas (O2) sensorn i din Lumina . Överväg en eftermarknad bredbandig O2-sensor. Dessa kommer att ge datorn förmåga att variera luft /bränsle-förhållandet från 7:1 ända till 22:01.
Timing

öka mängden för antändning förskott tillåts av din stock dator kommer att öka både bränsle körsträcka och hästkrafter, men vara mycket försiktig. Ökad tändning förväg för mycket kommer att orsaka alla samma problem som en alltför mager bränsleblandning.
Test and Tune

Gör din inställning i små steg och väg test efter varje ändring. Maximal effektivitet sker vid kanten av motorknackning, så lyssna efter pinging under hård acceleration. Om du hör pinga under några omständigheter, omedelbart dra över och tillbaka programmeringen av lite tills den försvinner. Noggrann och effektiv trimning kan kvitta lika mycket som en 15mpg ökad bränsleekonomi, beroende på förhållandena, höjd och körstil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83595.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.