Hur man kan stoppa kallt luftintaget Från Hydrolocking

Hydrolocking uppstår när vatten - eller någon vätska - intas av en motor. Eftersom vätska inte komprimeras på samma sätt som luft gör, kommer kolven, stångenheten, ringar och blocket i en motor skadas allvarligt när motorn försöker komprimera vätska, och kan sannolikt kräva ersättning. Det finns ett par steg en bilist kan vidta för att minimera denna risk när man kör en kall luftintaget, vilket ökar risken för vattenlås. Saker du behöver
omfattande uppsättning handverktyg inklusive Hylsnyckelsats och skiftnycklar
luftförbiledningsventil
filter nätöverdraget
vattentät folie
Visa fler instruktioner
1

Undersök utrymmet mellan den kalla luftintagsfiltret och marken under bilen. För att vattenlås, måste motorn intar en betydande mängd vatten via luftfiltret. Genom att blockera bort filtret underifrån, är chansen vattenlås minskas. Se till att filtret inte är helt exponerad underifrån genom att göra vissa fabriken stänkskyddet är intakt om du bil kom utrustad med en, eller genom att placera ett plastskikt mellan filtret och marken för att avleda vatten för att skapa din egen stänkskydd.
Sida 2

Installera ett mesh-filter lock, eller en bypass ventil på din kall luft intag. Ansedda företag som AEM göra bypass ventiler som skyddar motorn genom att åstadkomma en svampliknande diffusor för att absorbera eller uttrycka vatten i insugnings-tarmkanalen.
3

Konvertera den kalla luftintaget in i en kort bagge intag. Många kallt luftintag är konstruerade med två-delad slang, så att användaren kan välja mellan kalla och korta intag inställningar. En kort RAM intag är en där filtret stannar i motorrummet, snarare än att hänga ner lågt. Detta kommer att eliminera risken för vattenlås i typiska trafiksituationer eftersom filtret nu sitter högt från marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86093.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.