Hur man bygger en egen Gas Tank

När du bygger en egen bil, ibland måste man tänka lite utanför boxen för att få saker och ting fungerar som du vill. Till exempel, om du bygger en sänkt lastbil, hur du gjorde det bakvagnen kan betyda att du måste flytta tanken stock gasen, men det får inte plats någonstans. Eller kanske du har en muskel bil och vill ha en bränslecell i bakluckan på en viss storlek eller kapacitet. Hursomhelst, bygga en egen bensintank är ett alternativ om du är ganska händig med en svetsare. I den här artikeln kommer bensintank vara en 2-fots kub, men du kan bygga en till alla specifikationer som du vill. Saker du behöver
4-by-8-fot ark 16-gauge plåt
Plåt shear
Plåt broms
Måttband
Märkpenna
3/8 -tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Factory metall bensintank med sändande enheten
MIG svetsare hjälm
Svetsning och handskar
4,5-tums vinkelslip med slipskiva
Luftkompressor
Air kropp såg
Gas tank skum kuber
gastankstätningen kit
svart sprayfärg
Assistant
Visa fler instruktioner
1

Placera plåten på en arbetsyta yta och börja att mäta ut bensintanken. Det enklaste sättet att få den kubiska formen är att göra två långa remsor av plåt som kommer att böja i form. Märk ut två paneler som är 2 meter bred och 6 meter lång.
2

Lyft plåten i skjuvning med hjälp av din assistent, och skjuvning metallen. Klipp ut hela remsan, som på 4-by-8 ark bör ge dig tre stycken:. Paret av 2-av-6 paneler och en som är 2 av 4 fötter
3

Mät och markera 2-av-6 paneler vid 2-fot steg, så att du har två linjer över den grunda delen av varje panel. Du kommer att böja varje bitar för att bilda en U-form, med varje sida av kuben mäter 2 meter i kvadrat.
4

Placera en av de 2-av-6 stycken i arket metall bromsar så att markeringen för kröken är i sömmen av bromsen. Sedan klämma arb i bromsen och böja den till en 90-graders vinkel mot bordet. Upprepa detta med den andra markeringen på pjäsen, som bildar en U-form, där varje krök bildar en 2-av-2 kvadrat. Upprepa proceduren på den andra 2-av-6 panel.
5

Skjut de två böjda bitar av stål tillsammans så att de två U formerna bildar en kub. Detta kommer att bilda en kub gjord helt i plåt, med några luckor eller öppna paneler på varje sida.
6

Sätt på svets hjälm och handskar, och börja häftsvets kuben tillsammans. En häftsvets varar ungefär en sekund och går inte längre än 1/8 tum i någon riktning. Detta minimerar värme och skevhet på panelen. Placera häftsvetsar i hörnen på lådan, sedan i mitten av varje söm. Håll luckor i varje panel till ett minimum, eftersom tanken måste vara lufttät när det är gjort.
7

Fortsätt häftsvetsning panelen, arbeta dig runt kuben ofta så att du inte värma upp den ena sidan eller en annan för snabbt. Så småningom kommer de häftsvetsar vara så nära varandra att det kommer att se ut som en solid svets, vilket är vad du vill.
8

slipa ner svetsarna med vinkelslipen, vilket gör dem ser rent och snyggt. Om du ser några luckor i dina svetsar, häftsvets dem så de nära, sedan slipa ner svetsarna igen.
9

Klipp ut bensintanken sändande enheten från aktiemarknaden bensintanken med luften kropp såg och kompressor. Beståndet bensintank har den sändande enheten fastskruvad i ett cirkulärt mönster till tanken kropp, och du vill ta bort det avsnittet för att använda den på den nya tanken. Försök att göra en fyrkantig ut ur metallen så att den har minst 1/2 tum av fritt utrymme runt den cirkulära sändarenhet montera i mitten. I detta fall är den fyrkantiga ska mäta 6 av 6 inches.
10

Skär en 5 1/2-by-5 ​​1/2-inch kvadrat av kuben, företrädesvis i centrum av en av panelerna. Det är där du ska svetsa den sändande enheten, och genom att ha en liten söm där, kan du ha en solid monteringsytan och hålla tanken lufttätt.
11

Placera utskurna kvadratisk från aktiemarknaden bensintank (och steg 9), med den sändande enheten fortfarande ansluten i hålet på kuben och häftsvets torget på kuben, precis i hörnen.
12

Unbolt sändande enheten från torget som du just häftsvetsas på plats i steg 11. Använd 3/8-tums Ratchet och uttag. Placera den sändande enheten åt sidan.
13

Finish häftsvetsning torget till kuben, med hjälp av samma teknik som du använde för att svetsa kuben tillsammans. Sedan slipa ner svetsarna.
14

Häll i de flytande innehållet i gastankstätningen kit. Följ instruktionerna för att säkerställa att gastankstätningen kit ordentligt rockar alla sidor av det inre av kuben. Detta kommer att se till att tanken inte rostar invändigt.
15

Måla utsidan av bensintanken med svart sprayfärg.
16

Fyll kuben med gas skum kuber. De kommer att stoppa bränslet från skvalpar runt i tanken, vilket innebär att om tanken tar slut, kommer du inte att ha sputtrings problem med motorn.
17

Bolt bränslet avsändaren till kuben hjälp 3/8-tums Ratchet och uttag. Tanken är nu bra att gå.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83468.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.