Uppgraderingar för en Chrysler 3.5L

Chrysler 3,5-liters motorn används i ett antal fordon, inklusive Chrysler Concorde och New Yorker. De nyare motorerna har upp till 255 hästkrafter. De flesta företag kommer att sälja uppgraderade delar av modellen av bilen först, därefter den typ av motor. Olika sätt att förbättra prestandan på motorn inkluderar användning pluggar iridium tändstift, lägga en kompressor och med en hög-flöde tilluft. Spark Plugs

En av de första uppgraderingar för alla bensinmotorer, inklusive Chrysler 3.5L, är att använda iridium (eller en iridium /platina legering) tändstift. Iridium har en extremt hög smältpunkt, vilket gör att elementen vara finare. Detta ger en bättre gnista som mer fullständigt brinner bränslet, vilket ger större effekt per tändning. Många tillverkare gör pluggar iridium tändstift, inklusive Denso (oftast modell QJ16HR-U och NGK del ZFR5LP-13G). Byte av tändstift är något du kan göra hemma.
Supercharger

En kompressor fungerar genom att använda motorns effekt att kraftfullt injicera luft i cylindrarna. Mer luft innebär högre tryck och en bättre tändning, vilket leder till mer hästkrafter och vridmoment. Superchargers allmänhet inte minskar bränsleförbrukningen med motorn, eftersom de använder en del kraft från motorn för att köra. För Chrysler 3.5L, gör Modern Muscle en kompressor kit 05-09 300 för motorn.
Kallt luftintaget

För fordon som använder Chrysler 3.5 L motor, ett annat billigt sätt att öka prestanda är att möjliggöra ökad konsumtion av luft in i motorn utan att använda mer bränsle. Motorer vanligtvis drar luft genom ett filter för att avlägsna partiklar, men många filter också begränsa luftflödet. Uppgradering till en hög-flow-systemet, t.ex. modell 69-2543TK från K & N, kan lägga till 12 hästkrafter utan att sänka bränsleförbrukningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95849.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.