Om Remote Keyless Entry Systems

Trådlös teknik har utvecklats snabbt under den moderna eran. Som ett resultat finns det många gemensamma tekniker att människor tenderar att ta för givet. Ett exempel på detta kan hittas i avlägsna nyckellösa system för bilar. Dessa allestädes närvarande system finns i nästan alla nyare bilar, men vi ofta misslyckas med att tänka på hur komplexa de är, deras historia, eller deras potentiella användningsområden i framtiden. Identifiering

En fjärr keyless inresa systemet är ett system som kan låsa upp ett lås på avstånd utan att använda en fysisk knapp. Uttrycket "nyckellösa" är något missvisande eftersom upplåsning process som vanligen innehåller en trådlös elektronisk "nyckel" av något slag. I bilvärlden "nyckeln" är generellt ett fob innehållande lås och knappar låsa.
Funktion

Automotive fjärr keyless inresa system i allmänhet fungerar på följande sätt. Fordonet innehåller en dator som kommunicerar med en liten nyckelbricka med hjälp av radiovågor. På nyckelbrickan finns knappar för olika funktioner, vanligtvis inklusive en låsknapp, och låsknappen, och ofta en panik-knapp för att stänga av bilens larm i nödfall. Knapparna, en gång trycks, sända en signal till datorn fordonets insida. Datorsystemet, i sin tur, skickar en signal genom intern kabeldragning som uppmanar mekanismen makten låset i fordonet antingen låsa eller låsa upp.
Historia

fjärr keyless inresa system är en relativt ny nogrannhet. I själva verket började de första fordonsindustrin manifestationer först uppträder i början av 1980. 1983 Renault Alliance, till exempel, erbjöds med en valfri fjärr keyless inresa systemet. Dessa tidiga system var relativt primitiva och erbjöd ett begränsat intervall, tillsammans med en hög prislapp. Det var inte förrän i slutet av 80-talet och tidiga 90-talet som dessa system blev mer utbredd, tillförlitlig, kostnadseffektiv och effektiv.
Fördelar
p Det finns många fördelar associeras med fjärr keyless inresa enheter. Till att börja med, förarna behöver inte längre kämpa för att hitta nyckelhålet och sätt in nyckeln. För dem med nedsatt syn eller rörelsehinder, kan detta vara en svår process, särskilt när det är mörkt. Tillsammans med detta, lägger till möjligheten att låsa eller låsa en bil från ett avstånd helt enkelt en bekvämlighet och säkerhetsfaktor.
Potentiella

fjärr keyless inresa system kan mycket väl vara den våg av framtiden - inte bara i bilar men i andra, liksom. Nyare system har vad som kallas ett system närhet lås, varvid dörren låses upp när den elektroniska "nyckeln" är inom ett visst avstånd och lås när den passerar alltför långt borta. Sådana system finns redan i vissa lyxbilar och snabbt börjat sprida sig till andra fordon klasser. Närhet låsning kan också bli en populär teknik för inrikes säkerhet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/94904.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.