Hur man installerar en LED baklucka Bar

lysdioderna baklucka ljus har blivit ett populärt komplement till lastbilar, och har ytterligare säkerhetsåtgärder fördelar. Ljuset bar, tillverkade av akryl plast och en rad av lysdioder (LED), ser till att fordonet märks under dagen eller natten. Saker du behöver
Skruvmejsel
Självhäftande
eltejp
flera meter av 14-gauge wire
Visa fler instruktioner
1

Rengör området under truckens bakluckan med ett starkt lösningsmedel såsom alkohol. Detta avsnitt av lastbilen är mest sannolikt smutsig, eftersom det är svårt att nå med städredskap och är den främsta dräneringspunkten för flaket.
2

Leta adaptern släpvagnskablage på lastbilen. De flesta lastbilar kommer att ha ett tillbehör adapter släpvagnskablage under passagerarsidan bakre stötfångaren. Om lastbilen redan har en släpvagn plugg har installerats, är det nödvändigt att skarva in dessa trådar. Om trucken inte har denna adapter, eller har inte kopplats för släp, kommer det att vara nödvändigt att skarva LED bar direkt i bakljus ledningsnätet.
3

Montera LED bar in urtaget under bakluckan. Ledarna måste gå igenom stötfångaren öppningen först, riktad till släpvagnskablage adapterns placering. När stången är placerad, ta bort skyddspapperet på den självhäftande remsan och tryck fast att hålla den på plats. LED bakluckan bar kan ha kommit med flera små skruvar som måste drivas på plats, annars bara lägga till några extra lim på baksidan av baren där OEM limmet misslyckas att montera. OEM-lim är ökänd för att inte limma stången helt. Tillåt tid för limmet att torka.
4

Anslut LED barens kablar till släpvagnskablage adapter eller bakljus kablaget. Trailern adaptern kommer att vara färgkodade beroende på tillverkare, men vanligtvis finns det fyra trådar som tjänar de främsta funktionerna hos "Stop", "Parking", "sväng vänster" och "höger." Den stora vita ledningen är marken. Beroende på märke av LED bar, kan det också finnas en tråd för "Reverse", som kommer att belysa de vita lysdioder i baren vid växling i backen. Skarva ledningarna enligt tillverkarens schematiska, sedan slå med en liberal mängd elektrisk tejp. (Om det inte finns någon trailer adapter, kör en längd på sladden till bilens bakljus kabelnät och skarva kablarna till den. Bakljuset kabelnätet löper från framsidan av lastbilen till den bakre, sedan dela varje baklykta, och är färgkodade per tillverkaren.)
5

Test ljuset bar. Trampa på bromspedalen, aktivera blinkers och slå på parkeringsljus för att säkerställa driften. På LED valfria barer, flytta bilen i backen och kolla för vita LED användning i baren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83150.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.