Hur: Guld anodiserat aluminium

Anodisering av aluminium är det enda sättet att permanent färga dess yta. Inte bara är färgen permanent, men det stärker också ytan av aluminium och förhindrar oxidation och korrosion i framtiden. Färgläggning aluminium guld inte kräver en resa till din lokala Metal Shop men nu kan du göra det i bekvämligheten av ditt eget väl ventilerad garage, sparar du massor av pengar och bevara din aluminium i många år framöver. Saker du behöver
Diskmedel Avfettning renare
Desmut lösning
DC elförsörjning
aluminiumplåt och tråd
Svavelsyra
Destillerat vatten Sida 2 polyeten baljor (10 gal.) katalog 2 gallon pot
Värmeplatta Flighter Gold anodisering färgämne
skyddsutrustning
Bakpulver
Visa fler instruktioner
1

Rengör stycke aluminium som du vill eloxera ordentligt med diskmedel, följt av ett avfettningsmedel för att ta bort partiklar från dess yta. Försök att rengöra bit så fullständigt som möjligt, kommer all smuts eller rester inte färgas enhetligt, skapa en ofullkomlig anodize jobb. Bit aluminium i desmut lösningen
2

Submerge. Fyll en polyeten tub med tillräckligt desmut lösningen att helt dränka det, och lämna lämna stycke aluminium där i ca 2 minuter. Upphettning av lösningen till ca 140 grader Fahrenheit kommer att göra detta steg effektivare.
3

Fyll en annan polyeten badkar med en del destillerat vatten och en del svavelsyra, långsamt tillsätta svavelsyra in i vatten, aldrig tvärtom. Se till att det finns tillräckligt med vätska för att fullständigt dränka bit aluminium.
4

Anslut minuskabeln på ditt nätaggregat till en aluminiumplåt och dränka den i syra /vatten-lösning.

5

Anslut pluskabeln från din strömförsörjning till stycke aluminium som du vill eloxera med en längd av aluminiumtråd och dränka den i lösningen. Var säker på att det inte finns någon fysisk kontakt mellan de positiva och negativa ledare.
6

Slå på strömmen och ställ in den för att mata ut 12 volt DC på cirka 2-3 ampere. Lämna strömmen på, och det stycke aluminium nedsänkt i 1 till 2 timmar eller tills inga fler bubblor syns bildas på aluminium (katod) platta.
7

Blanda en halv liter destillerat vatten med 4 msk guld anodisering färgämne i en metall kruka och värm till ca 100 grader Fahrenheit. Låt stycke aluminium i blöt i den uppvärmda färgämneslösningen i ca 15 minuter eller tills önskad färgnyans har överförts till bit aluminium.
8

Ta bort stycke aluminium från färgämneslösningen och sedan koka den i en kastrull med rent destillerat vatten i 30 minuter för att hjälpa försegla ytan av aluminium. Avlägsna aluminium, är det nu klart för användning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87316.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.