Hur Drop oljetråget i en Pontiac Grand Prix

Den Pontiac producerade Grand Prix från 1962 till 2008. Denna sjunde generation fordon har årsmodeller från 2004 till 2008. Tillverkaren erbjuds flera motoralternativ, men 3.1L och 3.4l motorer var vanligast. På dessa motortyper kan oljetråget avlägsnas för att ersättas av packningar eller att reparera skador. Saker du behöver
Jack och pallbockar
Oljedroppningen pan
Wrench
Engine support enhet
Visa fler instruktioner
1

Använd en domkraft och pallbockar för att höja fordonet och stödja det. Tillverkarens anvisningar för användning av uttaget är nödvändiga för att följa.
2

Tappa av oljan från Grand Prix genom att först placera en kastrull olja droppa under oljetråget, som ligger direkt under motorn, mellan däck. Använd en skiftnyckel för att ta bort avtappningspluggen från den bakre delen av oljetråget och låt oljan rinna helt innan du sätter i kontakten.
3

Öppna suffletten och använd en skiftnyckel för att koppla bort den negativa batterikabeln placerad på den vänstra sidan av den främre av motorn. Skjut under fordonet och placera motorfästet fjäderben, drivremmen och luftkonditionering kompressor fästbultar och ta bort varje hjälp av en skiftnyckel.
4

Installera en fixtur motorfästet lämplig för Grand Prix. Följ instruktionerna för att installera och använda fixtur motorfästet som medföljer enheten.
5

bort katalysatorn, oljenivåsensorn elanslutning kör från oljetråget och startmotorn, med hjälp av en skiftnyckel att skruva var och en av bultarna som håller dem på plats. Ta också bort växellådan stag från där det fäster oljetråget och växellådan fästet och motorfästet undre muttrarna.
6

Lyft motorn bara något för att få tillgång till oljetråget. När upphöjda, använd en skiftnyckel för att ta bort skruvarna som håller fast konsolen motorfästet från oljetråget, följt av att ta bort högra nedre kulleden och den högra yttre styrstag från styrspindeln. Följ detta genom att använda en skiftnyckel för att bara lossa bultarna från vänster ram och den högra ramen.
7

Använd en skiftnyckel för att ta bort bultarna på plats runt den yttre kanten av oljetråget. När oljetråget bultarna tas bort, till oljetråget avhopp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/82929.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.