Hur man väljer ett motorblock

Inte så länge sedan, var motorblocket val en fråga om standard, du tog vad fabriken hade att erbjuda och du gillade det. Nu, däremot, finns flera tillverkare som erbjuder eftermarknaden block rösterna till samma grundläggande dimensioner som deras fabriksfartyg motsvarigheter, men mycket starkare, mer mångsidig och i många fall lättare. Vad är bäst för dig beror på ett antal faktorer, men det hela börjar med en realistisk bedömning av dina planer, förväntningar och budget. Instruktioner
1

Kolla ditt bankkonto, och göra en realistisk bedömning av hur mycket maskinen fungerar en begagnad blocket får kosta. Framför allt avgör budget om du kan använda en eftermarknad blocket och materialet makeup i ditt kvarter. Även eftermarknaden block kan vara ganska dyra ($ 2.000 till $ 10.000 för många färdiga att montera gjutgods), kan maskinen som krävs för att få ett väl använt blocket upp till spec enkelt sätta dig inom räckhåll för en överlägsen eftermarknad enhet.
Sida 2

Tänk på din bil och hur du tänker använda den. En aluminiumlegering motorblocket kan raka flera hundra pounds off näsan av din bil, men block av järn eller stål i allmänhet är mer hållbara och tål mer effekt. Om du bygger en front-motor autocross eller friktionsracer men inte planerar på att generera massiva mängder av makt, då aluminium kan vara bäst för dig. Om din bil är mittmotor och absolut makt och hållbarhet prioriteras framför låg motorns vikt, sedan gå till järn eller stål.
3

Research din blivande blocket och ta reda på om det kommer att uppfylla din förskjutning behöver. Nästan alla eftermarknaden blocket kommer att använda tjockare-än-stock cylinderväggarna och skåror clearance inuti det nedre blocket att göra plats för en enorm stroker vevaxel och större kolvar. Till exempel är ett lager GM LS1 blocket säkert bra för endast ca 390-400 cubic inches, men GM Performance LSX blocket kan sträcka till mer än 500 cubic inches.
4

Inspektera din valda blocket. Integriteten för en begagnad blocket bör aldrig tas på tro, och även nya block är föremål för fabriken defekter såsom sprickbildning och core shift. Skicka blocket till en kvalificerad verkstad och har tekniker mäta borrning, däck planhet och huvudborrningen anpassning innan du sjunka mer pengar i det. När du har bekräftat att kärnan är användbar, har det rengöras, kontrolleras sonic och Magnafluxed, en magnetisk partikel test för att kontrollera för sprickor. Några dollar spenderas här kan bespara dig en massa hjärtesorg senare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85287.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.