Hur man gör en Glasfiber Hardtop

Den här artikeln kommer att visa dig på djupet hur man gör en egen glasfiber hardtop. Saker du behöver
Lumber för en formram
Glasfiber mattor och kringflackande
glasfiberharts borstar
Paint
Sand papper
Primer /Paint
Visa fler instruktioner
1

Bestäm måtten för din hardtop. Mät över kroppen, framsidan till baksidan, uppifrån och ned, även diagonalt, för att säkerställa en rak och sann topp.
2

Med de gjorda mätningarna, bygga en ram av virke. Ramen kan byggas ett av två sätt. Det första sättet är att bygga en ram som kommer att sitta upp och ner på marken, en negativ, och glasfiber kommer att skiktas inuti. När du är klar, kommer ramen att ligga på vad som är på utsidan av hardtop. Det andra sättet att bygga en ram är att bygga det så att glasfiber är skiktad runt utsidan av ramen, en positiv. När du är klar, kommer ramen att vara på insidan av hardtop. Addera 3

När du har bestämt vilken typ av ram att bygga, är det dags att börja bygga. Använda dina mått, gör en ram skelett. Använd plywood för att göra revben som följer konturerna du vill, och använda 2 "x3" brädor för att fungera som en ryggrad mellan revbenen. Sedan täcker skelettet med tunn aluminiumplåt robust nog att stödja glasfiber utan att glida. Häfta aluminiumplåt till skelettet.
4

Täck aluminium med formsläppmedlet, säljs på de flesta varor auto organ butiker. Använd inte petroleumbaserade olja eller fett eftersom det reagerar med hartset och inhibera vidhäftning senare skikt.
5

Täck ramen med ett stort ark av glasfiber roving (ser ut som väv). Om du inte kan få en plåt stor nog att täcka hela ramen, använd ett par ark överlappas av ca 3-4 inches. Blanda glasfiber harts enligt anvisningarna på förpackningen. Bär nitrilhandskar och skyddsglasögon och arbeta i ett väl ventilerat utrymme. Häll harts på glasfiber ambulerande och sprids med en pensel.
6

När det första lagret är helt överdragna med plast, applicera ett andra skikt glasfiber, den här gången med hjälp av glasfiber mattor (ser ut som strimlad fibrer ). Häll mer harts över detta andra skikt. Upprepa tills skikten lägga till upp till ca 1/4 "till 1/2" tjocka. Det slutliga skiktet bör vara glasfiber roving, till ass ytstyrka.
7

En valfri metod för att lägga till styrka till hardtop är att lägga aluminiumnät i mitten av skikten. Lägg den på som du gjorde med glasfiber och häll och sprida harts, sedan lägga ytterligare ett lager av glasfiber och harts och upprepa tills du når den önskade tjockleken.
8 p Om vid någon tidpunkt hartset fullständigt torkar mellan lagren, måste ytan slipas med 80 grit sandpapper eller en vinkelslip innan annan jacka. När hardtop är klar, låt torka enligt anvisningarna på hartset förpackningen. När det helt har härdat, ta ur formen. Sand hardtopen till målet du vill, kan den kräva spackel för att fylla i låga punkter och brister. När kroppen är färdigt, prime och måla som du vill.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83149.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.