Hur många hästkrafter kan en två-Bolt 454 Handtag?

Chevrolet visste hade en legend i vardande när man införde små block V-8, och att legenden blev större när W-serie motorn debuterade några år senare . När W-serien gav vika för Mark IV år 1965, som GM mallen för årtionden av hot-rod att komma. Medan de fyra bolt-huvudblocket kan ha prägel av att vara ändamål-bygga för styrka, är verkligheten den att det mycket billigare och mer tillgängliga två-bult blocket är ingenting att nysa på. Myth Busted

Den svaga punkten i 454: s nedre änden är inte de viktigaste caps, är det blocket banor som de viktigaste caps bult. När en undre ände raster, oftast påkänningssprickor börjar på bulthålen och propagera via webben, ju fler hål i banan, till mindre material sprickorna har arbeta igenom och större möjligheter för misslyckande. Av detta skäl, är den parallella fyra-bultarrangemang att GM används för högpresterande block faktiskt inte den ideala arrangemang.
Splayed Pairs

Allvarliga byggare race motor ofta kommer att börja med två-bult block och åter borra dem att acceptera "utspärrade mössor." A splayed cap placerar de yttre två bultar i en vinkel mot mitten så bulthålen gå genom banan i närheten av dess bas. Detta minskar avsevärt belastningen på banorna, och omfördelar den till blocket. Men allt detta är verkligen en redundans, i slutet av dagen, det andra paret av skruvar bara stabilisera locken. Skruvarna i mitten håller dem faktiskt till blocket.
Effektkapacitet

Med en anständig uppsättning chrome moly-nitar och en välbalanserad roterande enheten, en två-bult blocket kan lätt hålla 600 hästkrafter. En huvudsaklig cap gördel kan ta två-bult upp till 900, eftersom det i huvudsak utför samma stabiliserande funktion som en andra uppsättning av viktigaste bultar utan att borra in i blocket. Tidigare denna punkt, du tittar på splayed bultar för extra hållkraft, och sedan en eftermarknad block med tjockare banor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96913.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.