Hur påverkar en Turbo bränsleförbrukning?

Turboaggregat funktion genom att recirkulera avgaserna tillbaka in fordonssäkerhetssystem intag genom att använda en kompressor för att höja intaget tryck och flöde. De förbättringar som har gjorts till turboaggregat har kraftigt förbättrat prestanda, hästkrafter och bränsleekonomi i bilbranschen idag. Turboladdare minska bränsleförbrukningen, och de gör det på olika sätt som alla är sammankopplade. Energi Recycling

turbon använder normalt bortkastad energi av avgasflödet genom att komprimera den och skicka tillbaka den genom intag systemet. Genom att göra detta använder den energin i avgaserna för att öka antalet hästkrafter, vilket kräver mindre accelerationsmomentet att uppnå högre hastighet. Minska accelerationsmomentet från en komponent som inte beröva motorn hästkrafter minskar mängden bränsle som används för att avfyra cylindrarna. Addera Nedre Vehicle Weight Ratio

En turbo , när det tillämpas på en mindre kubik-tums motor, såsom en 4-cylindrig eller V-6-modellen, kan producera så mycket vridmoment och hästkrafter som en större V-8 eller V-10 icke-turbomotor. En minskning av motorns storlek, som en följd av en turboladdare, betyder mycket mindre motorns vikt, liksom en minskning av totala dimensionerna fordonskorgsektioner, vilket vanligen följer med mindre motorer. Fjädringskomponenter, ramar och avgassystem på liknande reduceras i vikt, direkt öka bränsleekonomi. Turboaggregat ger mycket bättre effekt i förhållande till vikten.
Maxidyne Karakteristiskt

prestanda en turboladdare orsakar en maxidyne egenskap, vilket innebär att motorn hästkrafter eller vridmoment blir ökade på låga varvtal, och att full hästkrafter produktionen sker under eller nedanför märkvarvtal för motorn. Till exempel, på backen klättring en turboladdad bil kräver färre växlingar för att nå krönet än en sugmotor.
Altitude

Det samlade resultatet av en turboladdad motor på högre höjder ökar, medan det icke-turbomotor minskar dramatiskt. En turbo påverkas inte av det lägre trycket på högre höjder, och i själva verket turboladdare turbinen ökar i prestanda på högre höjd. Ju större tryckskillnaden i den uppströms om turbinen och minskade utloppet omgivande trycket utjämnas vid kompressorns utlopp. Detta leder till praktiskt taget ingen effektförlust vid ökad höjd, vilket ger minskad bränsleförbrukning.
Inlopps Lutande

Som ett resultat av den forcerade ytterligare luft in i insugningssystemet, den bränsle-luft-blandningen blir mycket smalare, kräver mindre bränsle för att antända cylindern förbränning. Mindre bränsle in alla cylindrarna skär väsentligen totala bränsleförbrukningen under alla körsätt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/89672.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.