Om tonneau omfattar

En tonneau är ett skyddande hölje som används på toppen av en lastbilens flak. De är oftast eftermarknaden komponenter som används för att skydda bakre last. Som sådana är de populära tillbehör för lastbilschaufförer som ofta transporterar dyra och /eller ömtåliga material. Typer

Tonneau täcker är gjorda av en mängd olika material och kan vara mjukt eller hårt. Vanliga typer av tonneaus inkluderar: tyg /vinyl-eller mjuka tonneaus är utsträckta över längden av sängen och hålls på plats av snaps eller en ribbad stöd system.A roll-up tonneau är en mjuk tonneau som rullar från framsidan av sängen för att baksidan. Det kan säkras genom snaps eller Velcro.A hårt tonneau är konstruerad av glasfiber eller hårdplast och vanligtvis använder en ledad anordning för enkel åtkomst till sängen.
Fördelar

Mjuka tonneaus stor del används för att skydda lasten från dåligt väder. Porositeten av tyg tonneaus gör dem till den minst effektiva till att åstadkomma detta. Som sådan, är vinyl ofta det föredragna materialet för mjuka tonneaus. Hårda tonneaus ger också utmärkt skydd mot regn, is och andra väderförhållanden. Om de också den extra fördelen att stoppa potentiella tjuvar från att göra av med lasten. Detta eftersom de flesta hårda tonneaus har ett låssystem som förbjuder tillträde till flaket.
Överväganden

I allmänhet hårda tonneaus är den mest populära typen av locket. Detta är inte bara på grund av deras överlägset skydd, men deras utseende också. Hårda tonneaus vanligtvis målas för att matcha utsidan av trucken och ofta lägga stil och unik vädjan till fordonet. Mjuka tonneaus, fast billigare, är vanligtvis tillgängliga i ett begränsat antal färger och är inte allmänt beröm för sina visuella intryck.
Andra användningsområden

En extra fördel med tonneau omfattar är skydd mot solskador. Det är av denna anledning som tonneau omfattar också återfinns på cabrioleter. När toppen är nere, är ett insynsskydd som används för att täcka den indragna tak och automatiska växlar. Detta förhindrar undersidan av huven från att lida betydande solskador. Addera Expert Insight

Lägga ett insynsskydd till en lastbil kan också förbättra gas körsträcka. Detta beror på den reducerade luftmotståndet som orsakas av den platt-top design av lastbilen tillbehör. Med mindre motstånd, många förare rapporterar en något förbättrad bränsleeffektivitet, speciellt vid höga hastigheter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/87821.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.