Vad gör en bakspoiler?

Syftet med en bil spoiler är att störa eller förstöra, luftflödet över bilen för att förbättra prestanda. Enheten kom i allmänt bruk i början av 1960 sport racerbilar. Det är nu vanligt på produktion bilar. Aerodynamik

aerodynamik avser luftflödet rör sig över fordonet. Ju enklare luftflöden runt bilen, desto mindre bränsle och kraft det tar att uppnå samma resultat. En bakre spoiler är en del av en komplett aerodynamik koncept.
Drag

Drag är luften trycka mot bilen när den rör sig. Ju snabbare bilen rör sig, desto mer drag, vilket kräver mer kraft och bränsle för att hålla hastigheten. En spoiler: s syfte är att minska luftmotståndet.
The Back

Beroende på utformning, kan den bakre delen av fordonet producera dra. Om ryggen är platt, drar luft mot baksidan av bilen. För att minska eller eliminera detta, kommer en spoiler placerad i rätt läge förbättra luftflödet. Spoilern ökar motståndet, men kan minska mer motstånd än det producerar.
Luftfördämningar

luftfördämningar på framsidan av bilar är spoilers. Luft blir turbulent på undersidan av bilen och en luft dammen skämd luften genom att omdirigera det till sidan av bilen.
Spoiler eller Wing

spoiler och vinge är inte nödvändigtvis samma sak, även om de skulle kunna kombineras i samma enhet. En vinge är som ett uppochnervänt flygplansvinge som ner ger kraft till bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/88272.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.